După sarmale şi şorici, o plimbare pe munte este chiar indicată. Traseul de vis către Lacul Scropoasa VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Traseul montan Cheile Zanoagei - Lacul Scropoasa este unul dintre cele mai frumoase trasee din Munţii Bucegi, atât vara, cât şi iarna. Acum, când totul este acoperit de zăpadă, „aventura” este mult mai palpitantă.

Este un traseu bine marcat, aşa că nu aveţi cum să vă rătăciţi. Este de preferat, însă, să îl începeţi în prima parte a zilei, pentru a nu veni la locul de cazare pe înserat, întrucât zona este frecventată de urşi.

Cea mai simpla variantă de a ajunge la Cheile Zănoagei este de pe drumul DN 71 - Târgovişte - Sinaia, unde se pareseste DN 71 si se intra pe DJ 713 - Cabana Cuibul Dorului - Şaua Dichiu.

De la Cuibul Dorului trebuie să faceţi stânga înspre platoul Padina, unde se merge pe drum asfaltat. 

Traseul prin Cheile Zănoagei înspre Lacul Scropoasa începe pe lângă campingul Zanoaga, urmând marcajul cu crucea albastră.

Traseul este bine marcat, dar este de preferat ca acesta să fie făcut pe zi şi nu pe seară, deoarece zona este frecventată de urşi. Timpul de parcurgere este de aproximativ 1 oră şi jumătate şi 1 oră şi un sfert la întors.

Sursa video: Romadic / Youtube

Diferenţa de nivel este de 176 metri, iar dificultatea este uşoară, totuşi trebuie să fiţi bine echipaţi, în special pe sezonul de iarnă, cu încălţăminte adecvate şi apă pentru hidratare.

Ţinând partea stângă a Lacului Scropoasa, ajungeţi la capătul Cheilor Orzei. Nu departe se află şi Cascada 7 Izvoare, care se spune că are cea mai pură apă din lume. 

Traseul Cheile Zanoagei – Lacul Scropoasa – Cheile Orzei - Cascada Sapte Izvoare – este un traseu destul de scurt, de aproximativ o oră şi jumătate, dar plin de peisaje de vis. Cheile Zanoagei din Munţii Bucegi fac parte din Rezervaţia naturală Zănoaga.  

PE ACEEAŞI TEMĂ:

Traseul de vis din Munţii Bucegi: Cheile Zănoagei - Lacul Scropoasa - Cheile Orzei - Cascada Şapte Izvoare

Ruta secretelor spre Munţii Bucegi, recunoscută oficial. Traseul de vis care te duce la „apa sfântă a dacilor“

TârgoviştePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite