Sfaturi practice pentru cei care vor să viziteze Muzeul Luvru

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Muzeul Luvru este probabil cel mai faimos muzeu de artă din lume şi, cu siguranţă, una din cele mai mari instituţii de artă. Luvrul pune la dispoziţia celor care îl vizitează colecţii de artă care încep cu perioada antică şi ajung până la jumătatea secolului al XIX-lea.

Majoritate celor care l-au vizitat spun acelaşi lucru: poţi petrece zile întregi în muzeu şi nu poţi vizita totul. Coolstuffinparis.com oferă câteva sfaturi despre cum poţi gestiona timpul cât mai bine pentru vizitarea muzeului parizian.   

1) Vino de dimineaţă şi în ziua potrivită!

Luvrul poate fi incredibil de aglomerat dacă vii după-amiază şi poţi aştepta mult afară. Este recomandat să ajungi devreme pentru că mai târziu apar cozile. Principala intrare a muzeului este la piramida de sticlă din curtea interioară, dar este, de asemenea, o intrarea şi pe la metrou, pentru cei care coboară la staţia Louvre-Rivoli.

Atenţie! Marţea nu este deschis muzeul.

2) Pregăteşte-ţi un plan sau program de vizită!

Primul lucru pe care trebuie să-l ştii despre Luvru este că nu poţi vizita într-o zi tot muzeul. Trebuie să te decizi din timp asupra a una sau două secţiuni pe care vrei să le vizitezi. Poţi face acest lucru printr-o căutare online pe Google Image Search a hărţii muzeului sau după ce îţi cumperi biletele – în urma achiziţionării biletelor poţi observa Biroul de Informaţii unde găseşti hărţi gratuite cu Muzeul Luvru în cel puţin cinci limbi de circulaţie internaţională.

3) Stabileşte cum vrei să parcurgi distanţele între cele mai cunoscute lucrări de artă din Luvru

Bineînţeles, cele mai cunoscute lucrări de artă din Luvru sunt Mona Lisa – sau Gioconda, Venus din Milo şi Victoria de la Samothraki – sau statuia lui Nike . Acestea lucrări nu sunt chiar aproape una de alta – Mona Lisa este în aripa Denon, la etajul 1 din Luvru, Venus din Milo în aripa Denon, la parter, iar Victoria de la Samothraki în aripa Denon, la etajul 1, lângă intrarea dinspre aripa Sully -,  dar le poţi vedea în câteva ore sau, dacă vrei, să fugi de la una alta în aproape o oră. Depinde de cât timp dispui şi cum vrei să-l petreci vizitând lucrările de artă dintre operele principale.

Recomandarea noastră este să le vezi pe toate trei, dar oferă-le intervale de o oră sau două pentru a te bucura de exponatele dintre ele.

Pe lângă acestea îţi putem recomanda şi: operele de artă din Orientul Antic unde este poziţionat şi Codul lui Hammurabi, aflate la parter în aripile Sully şi Richelieu; picturile italiene din perioada Renaşterii aflate în aripa Denon, la etajul 1; mobilierul francez începând cu domnia regelui Ludovic al XIV-lea şi până la îndepărtarea lui Napoleaon al III-lea, în 1871, situat la etajul 1 al aripii Richelieu.  

4) Pregăteşte-ţi o gustare de acasă

Singura opţiune pentru un a mânca în Luvru este oferită lanţul lor de restaurante şi magazine unde preţurile sunt mari. Aşadar, încearcă să-ţi aduci o gustarea cu tine, ideal ceva bine împachetat, să nu facă mizerie şi să nu producă suspiciuni celor de la securitate: fructe, apă, sandvişuri etc.

5) Programul de vizită şi biletele

Luni, joi, sâmbătă, duminică – de la 9:00 la 18:00

Miercuri şi vineri – de la 9:00 la 21:45

Marţea este închis.

Preţul biletelor este de 12 euro pentru colecţiile permanente. Accesul gratuit este permis celor care fac dovada că: au vârsta sub 18 ani; tinerii cu vârste cuprinse între 18 şi 25 de ani rezidenţi într-una din ţările Spaţiului Economic European; persoanele cu dizabilităţi; studenţii la istoria artei, arte plastice şi arte aplicate – prin prezentarea unui document care să ateste că studiază un asemenea program universitar.    

Călătorii

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite