Locuri de vis neștiute, aproape de drumul București-Sinaia. Cu se se mândresc Pietroșița sau Vulcana VIDEO
0Drumul dintre București și Sinaia poate reprezenta o călătorie plină de surprize și de frumuseți naturale. Pe lângă celebrele destinații turistice, există și locuri mai puțin cunoscute, dar la fel de spectaculoase.
Destinațiile cunoscute sunt, de cele mai multe ori, pline de turiști, iar o ieșire în astfel de locuri se poate dovedi istovitoare, mai ales în zilele de sărbători. Există însă, mai multe zone în care merită să petrecem câteva ore sau - de ce nu? - un weekend, mai ales că ne vom conecta cu natura și vom scăpa de agitația urbană.
Satul Prunilor - Pietroșița (județ Dâmbovița)
Satul Prunilor este un complex ce reunește opt vile, un glamping, un restaurant și un Parc de Aventură. Complexul este situat pe o proprietate de 6 hectare la marginea pădurii, în comuna Pietroșița din județul Dâmbovița.
Este locul ideal pentru workshop-uri și team building-uri, la fel cum este locul perfect pentru orice vacanță și pentru evenimente private – aniversări, nunți și petreceri, lansări de produse.
Satul Prunilor este așezat pe versantul sudic al Subcarpaților, ceea ce îi oferă mult soare și o climă mai blândă, având o vedere panoramică impresionantă spre trei masive muntoase: Leaota, Bucegi și Baiului.
Comuna dâmbovițeană Pietroșița este un loc în care tradițiile încă se mai păstrează, iar meșterii populari se îndeletnicesc cu obiceiuri străvechi. Printre acestea, amintim portul tradiţional ţărănesc, dansurile şi jocurile munteneşti.
Vulcana Băi - o mică stațiune, plină de izvoare termale
Ca și Pucioasa, comuna Vulcana Băi este plină de o comoară naturală care izvorăşte din adâncuri. În curtea unui localnic, în fiecare lună, izvoarele pline de apă iodurată şi gazele de şist ies la suprafaţă cu tot cu mâl. Erupţia are câţiva metri înălţime şi adesea produce şi un cutremur foarte mic, ce se simte pe o rază de câteva zeci de metri pătraţi.
La Vulcana Băi, boierii veneau să se trateze de reumatism înainte de al doilea război mondial, iar acum, locul a ajuns acum o ruină. Izvoarele binefăcătoare nu sunt valorificate de nimeni. La Vulcana Băi se află bazinede apă iodurată care au fost utilizate în perioada 1911 – 1940. Mai mult, acolo pot fi văzute 12 puţuri, care poartă denumiri istorice: Regele Carol, Regina Maria, Sfântul Ilie şi altele.
Complexul Interreligios de la Vulcana-Băi face că această mică localitate din România să reprezinte unicat în Europa, găzduind, într-un areal de câteva zeci de hectare, trei locaşuri de rugăciune sub același cer.
La zidirea şi ctitorirea acestora s-au aflat un creştin, doi evrei şi familia unui musulman. Aflată la 20 de kilometri de municipiul Târgoviște, așezarea interreligioasă de la Vulcana-Băi reprezintă un loc de pelerinaj pentru creștini, evrei și musulmani deopotrivă, dar și un punct turistic de atracție pentru străini.