GALERIE FOTO Vacanţă de vis în decor de gheaţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hotelul de gheata se deschide pe 25 decembrie - Foto Arhiva AdevĂrul
Hotelul de gheata se deschide pe 25 decembrie - Foto Arhiva AdevĂrul

Dacă vreţi să scăpaţi de agitaţia marilor oraşe şi să vă relaxaţi într-un decor inedit, puteţi alege o minivacanţă la Bâlea Lac. Din 25 decembrie, aici se va deschide şi hotelul de gheaţă, iar după Sfântul Ion va fi ridicată şi biserica de gheaţă.

Turiştii amatori de senzaţii tari pot alege şi în acest an să petreacă o noapte în singurul hotel de gheaţă din România, situat la peste 2.000 de metri altitudine, la Bâlea Lac. Anul acesta, hotelul îmbracă haine de carnaval, iar decorurile şi petrecerile tematice îi vor purta pe turişti cu gândul la atmosfera marilor carnavaluri din capitalele lumii. 

Cele 14 camere ale hotelului, cu 4 mai multe decât anul trecut, au fost denumite în funcţie de elementele de décor, astfel că veţi putea alege să petreceţi o noapte de vis în Wonderland, Mystery Room, Candy Land, Carousel, Harlequin, Masks, Fairy Tale, Mirror Room, Dragons Cave, Circus, Dance Hall sau Forgotten Land. Iar dacă vreţi mai multă intimidate, puteţi opta pentru unul din cele trei iglu-uri de gheaţă, botezate cu nume ale unor metropole care găzduiesc carnavaluri célèbre, respective Rio de Janeiro, Veneţia şi Berlin. 

Elementele de carnaval vă vor întâmpina şi în decorul restaurantului şi barului de gheaţă, iar la petrecerile organizate aici ţinuta de carnaval va fi obligatorie. 

Iar dacă ajungeţi la Bâlea în luna ianuarie, puteţi să admiraţi şi noua biserică de gheaţă, a cărei construcţie începe imediat după Sfântul Ion.  

Cât ne costă mini-vacanţa la Bâlea 

O cameră dublă la hotelul de gheaţă costă 300 de lei pe noapte iar un iglu de gheaţă poate fi închiriat cu 400 de lei pe noapte. Cina festivă în Ice Restaurant, unde staţi la mese de gheaţă şi mâncaţi din farfurii de gheaţă, costă 250 de lei de persoană. 

Dacă nu vă număraţi printre amatorii de senzaţii tari, dar alegeţi să petreceţi câteva zile în zonă, puteţi alege doar să vizitaţi hotelul de gheaţă, taxa fiind de 8 lei pentru adulţi şi 4 lei pentru copii. Vizitarea bisericii de gheaţă este gratuită. 

În acest caz, puteţi dormi la cele două cabane aflate pe malul lacului Bâlea. La Cabana Bâlea Lac până pe 20 decembrie şi începând din 5 ianuarie scoateţi din buzunar 250 de lei pentru o garsonieră, 200 de lei pentru o cameră dublă şi 280 pentru o cameră triplă, preţ în care este inclus şi micul dejun. 

Tot pe malul lacului Bâlea se află şi Cabana Paltinu, fosta vilă de vânătoarea lui Nicoale Ceauşescu. Aici, plătiţi 150 de lei pentru o cameră dublă şi 230 pentru un apartament, cazare cu mic dejun. 

De asemenea, puteţi rămâne peste noapte la Bâlea Cascadă, la cabana cu acelaşi nume, unde camera dublă costă 140 de lei, tripla 180 de lei, apartamentul 230 de lei iar suita, 260 de lei, preţuri care includ cazare şi mic dejun. 

O altă alternativă este reprezentată de pensiunile extrem de cochete din zona Bâlea Cârţişoara, unde preţurile pornesc de la 70 de lei pe noapte pentru o cameră dublă la 2 margarete şi ajung până la 165 de lei pe noapte tot pentru o cameră dublă, dar la 4 margarete. 

Cum ne relaxăm

Dacă sunteţi amatori de sporturi de iarnă, e bine să ştiţi că în zonă nu există pârtii de schi amenajate. Bâlea este locul ideal pentru adepţii schiului extrem, helischi-ului, snowboarding-ului sau alpinismului. De asemenea, puteţi face drumeţii iar la Cârţişoara puteţi vizita casa memorială a lui Badea Cârţan. 

Cum ajungem la Bâlea

Până la Bâlea Cascadă se poate ajunge uşor cu maşina, locul fiind situat la 77 de kilometri de Sibiu şi 121 de kilometri de Braşov. Din drumul naţional 1, se intră pe Transfăgărăşan, care pe perioada sezonului rece este deschis până la Bâlea Cascadă. De la Bâlea Cascadă la Bâlea Lac accesul este posibil doar cu telecabina, preţul fiind de 25 de lei urcare/25 lei coborâre pentru adulţi şi 15 lei urcare/15 lei coborâre pentru copii.  

Călătorii



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite