12 destinaţii de vis care vor dispărea în cel mult 100 de ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pământul oferă frumuseţi naturale de neînchipuit, dar din cauza schimbărilor climatice şi a lipsei interesului oamenilor pentru protejarea acestora, multe dintre ele sunt în pericol să dispară în mai puţin de 100 de ani.

Seychelles

O destinaţie de vis pentru lunile de miere sau pentru cei care sunt în căutarea unui loc paradisiac, insulele Seychelles dispar puţin câte puţin din cauza eroziunii plajei. În cel mult 100 de ani, inslulele vor dispărea complet.

Zăpada de pe Kilimanjaro

Peisajul iernatec de pe muntele Kilimanjaro nu va mai putea fi văzut pentru mult timp, stratul de gheaţă şi zăpadă scăzând cu 85%din 1912 până în 2007.

Ruinele civilizaţiei Maya

Bazinul Mirador şi Parcul Naţional Tikal din Guatemala sunt casa misterioaselor ruine ale civilizaţiei Maya. Însă jafurile şi incendiile pădurile din jur ar putea distruge definitiv aceste ruine istorice.

Zahara de la Sierra

Zahara de la Sierra din provincia Cadiz, situată în munţii Andaluziei, îşi pierde fauna şi flora din cauza temperaturilor tot mai ridicate şi a ploilor tot mai rare din ultimii ani.

Pădurile din Madagascar

Incendiile şi tăierile de copaci în masă ameninţă existenţa pădurilor din Madagascar. Conform sutdiilor realizate recent, acestea ar dispărea în maximum 35 de ani.

Parcul Glaciar Montana

Numărul gheţarilor din Parcul Naţional Montana a scăzut de la 150 la 25, iar în următorii 15 ani vor dispărea complet.

Canalele veneţiene

Se pare că Veneţia se scufundă tot mai mult de la an la an, iar procesul nu dă semne că s-ar opri. Tot mai multe ploi abundente şi inundaţiile tot mai frecvente din ultimii ani contribuie serios la dispariţia fermecătorului oraş italian.

Ecosistemul insulelor Galapagos

Combinaţia numărului prea mare de turişti şi specii străine care nu aparţin acelui loc ameninţă ecosistemul şi speciile unice ale insulelor Galapagos.

Bazinul Congo

Bazinul african Congo reprezintă a doua cea mai mare pădure tropicală a lumii, în care se găsesc peste 10.000 de specii de plante, 1.000 de specii de păsări şi 400 de specii de mamifere. În ultimii ani pădurea de două milioane de kilometri pătraţi a suferit o scădere drastică, Naţiunile Unite anunţând că în 2040 două treimi din aceasta vor fi dispărut deja.

Marea Moartă

O treime a Mării Moarte a dispărut în ultimii 40 de ani, iar specialiştii anunţă că în 50 de ani ar putea dispărea complet dacă ţările de pe cursul Iordanului, singurul care alimentează Marea Moartă, continuă să folosească răul ca principala sursă de apă.

Marea barieră de corali

Marea barieră de corali a scăzut cu mai mult de jumătate în ultimii 30 de ani din cauza temperaturilor în continuă creştere. De asemenea, poluarea acidă a dus la pieirea culorilor puternice a coralilor, o impotantă parte din aceştia devenind albi. Cercetătorii preconizează că marea barieră de corali va dispărea complet până în 2030.

Pădurea Amazoniană

Casă a celor mai multe specii din lumea, Pădurea Tropicală din bazinul Amazon se află în pericol din cauza expansiunii agriculturii care ar putea duce la distrugerea pădurii.

Călătorii



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite