Trei greşeli pe care le facem atunci când depozităm fructele şi legumele
0Vara este perioada în care fructele şi legumele sunt consumate cel mai mult. Fie că le mâncăm ca atare, fie că le savurăm ca sucuri sau piureuri, trebuie să ne asigurăm că sunt proaspete.
Unii oameni au tendinţa să despacheteze cumpărăturile şi să pună totul direct în frigider, însă, deşi pare o idee bună, uneori avem surpriza neplăcută ca fructele şi legumele depozitate să se înmoaie sau chiar să putrezească în timp record. Iată care sunt cele mai comune greşeli pe care le facem când vine vorba de depozitarea fructelor şi a legumelor, potrivit „Huffington Post”:
1. Speli tot înainte să depozitezi
Nu spăla fructele şi legumele înainte de depozitare. Umiditatea favorizează apariţia bacteriilor, aşa că nu spăla crudităţile decât înainte să le mânânci sau să le găteşti.
2. Le depozitezi împreună
Ar trebui să depozitezi fructele şi legumele separat, fie că le pui în frigider sau nu. Multe fructe şi legume emană etilenă, un gaz incolor şi inodor care are rolul de a stimula coacerea lor – motiv pentru care este denumit şi „hormonul coacerii“.Fructele care produc cea mai mare cantitate de etilenă sunt merele, caisele, piersicile, pepenele galben şi smochinele. Dacă acestea sunt depozitate în preajma unor legume, etilena emanată le vor grăbi coacerea şi le vor altera mai devreme. Printre legumele care nu ar trebui să intre în contact cu fructele care degajă etilenă se numără: broccoli, conopida, castraveţii, ardeiul gras, morcovii, mazărea, legumele cu frunze, varza, dar şi verdeţuri precum pătrunjelul.
3. Pui totul în folie alimentară sau pungi de plastic
Chiar dacă îţi doreşti să ţii fructele şi legumele într-un mediu cât mai steril, trebuie să ştii că aceasta nu este cea mai înţeleaptă decizie. Fructele şi legumele au nevoie de aer. Dacă vrei totuşi să le depozitezi în pungi, ai grijă să găureşti pungile.