Proprietăţile ghimbirului şi efectele asupra sănătăţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ghimbirul este una dintre cele mai folosite plante ca mirodenii în bucătărie. Însă această plantă are şi numeroase proprietăţi benefice sănătăţii.

Provine din Asia, are o tulpină care creşte până la un metri şi are flori albe. În general, rădăcina cu textură fibroasă se foloseşte printre mirodenii. Gustul este aromat şi iute. Se foloseşte la condimentat, însă are şi numeroase efecte benefice asupra organismului. 

Iată câteva dintre cele mai importante proprietăţi ale ghimbirului: 

Rădăcinile au în conţinutul lor numeroase uleiuri esenţiale precum gingerol, zinghiberol, zinghiberină sau felandren. De asemenea, rădăcina de ghimbir este bogată în potasiu, zin, calciu, cupru, numeroase vitamine, precum şi fenoli, amidon, mucilagii sau răcini. 

Ceaiul de ghimbir, de exemplu, poate avea proprietăţi terapeutice în cazul greţurilor, atunci când ai rău de mişcare sau de mare. Dintre proprietăţile ghimbirului enumerăm şi faptul că stimulează pofta de mâncare, ajută în lupta cu depresia şi te scapă de răceală sau gripă încă din primele faze ale bolii. 

De asemenea, în lista de proprietăţi ale ghimbirului trebuie notat şi faptul că elimină efectul de balonare după mesele îmbelşugate. Alte proprietăţi ale ghimbirului sunt faptul că întăreşte sistemul imunitar, ameliorează simptomele alergiilor, dare şi este excelent pentru o nună circulaţie a sângelui.

Proprietăţile ghimbirului. Contraindicaţii

Ceaiul de ghimbir nu este indicat în cazul celor care suferă de afecţiuni renale. De asemenea, nu este indicat nici celor care suferă de hiperaciditate gastrică. 

Dacă faceţi tratamente cu analgezice, precum aspirina sau ibuprofen, evitaţi ceaiul de ghimbir întrucât ar putea scade tensiunea sau sângerări neobişnuite. 

Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite