Care sunt alimentele pe care trebuie să le evităm, potrivit unui avocat specializat în cazuri de intoxicaţie alimentară
0Un avocat american implicat în sute de procese izbucnite din cauza cazurilor de intoxicaţie alimentară, a învăţat, în cei peste 20 de ani de carieră, ce alimente au un risc ridicat de contaminare cu salmonella şi alte bacterii, şi sfătuieşte ca acestea să fie evitate.
Avocatul american Bill Marler a învăţat din experienţele clienţilor săi, în peste 20 de ani de carieră, ce alimente trebuie să elimine din dieta sa. În urma sutelor de procese câştigate contra mai multor lanţuri de restaurante, Marler le-a adus clienţilor săi despăgubiri de până la 600 de milioane de dolari.
Iată care sunt alimentele pe care avocatul le-a eliminat complet din alimentaţia sa:
1. Scoicile crude
Potrivit lui Marler, a întâlnit mai multe cazuri de intoxicaţie în ultimii cinci ani decât în cei 20 de ani ca avocat în astfel de procese. Motivul? Încălzirea globală, din cauza căreia a crescut numărul microbilor din apă, care ajung în scoici, iar apoi pe mesele consumatorilor.
2. Fructele oferite deja tăiate sau spălate
Marler spune că evită aceste produse „ca şi cum ar fi ciumă”. Deşi intenţia oamenilor care le oferă astfel este una bună, riscul de contaminare este mult mai ridicat, deoarece acestea trec prin mâinile mai multor persoane.
3. Varza de bruxelles crudă
Intoxicaţiile cauzate de varza de bruxelles sunt foarte comune, riscul acestora crescând în ultimii 20 de ani. „Aceste produse se contaminează foarte uşor. Ar trebui interzise”, este de părere avocatul.
4. Carnea preparată în sânge
Potrivit expertului, carnea trebuie gătită la cel puţin 160 de grade pentru ca bacteriile să dispară.
5. Ouăle negătite
Epidemia cu salmonela din anii 1980-1990 s-a răspândit din cauza ouălor crude. Potrivit lui Marler, riscul este mai scăzut decât acum 20 de ani, dar chiar şi aşa, avocatul nu îşi asumă acest risc.
6. Laptele şi sucurile nepasteurizate
Consumul produselor „raw” (n.r. crude) este o mişcare care prinde amploare în zilele noastre, multe voci susţinând că, prin fierbere, valorile nutritive scad. Marler spune însă că pasteurizarea nu este periculoasă, dar produsele crude pot fi, existând un risc sporit de contaminare cu bacterii, virusuri şi paraziţi.