24 de milioane de burlaci chinezi până în 2020

0
Publicat:
Ultima actualizare:
burlaci chinezi

Misiunea de a găsi sufletul-pereche este insurmontabilă pentru milioane de bărbaţi din China care rămân singuri din cauza numărului mic de femei din populaţia ţării.

Politica Chinei de peste 30 de ani, care obliga cuplurile să aibă doar un copil, ceea ce a dus la preferinţa pentru băieţi, majoritatea fetuşilor de sex feminin fiind avortaţi, este cauza principală a acestei situaţii. Rezultatul: până în 2020 vor exista în jur de 24 de milioane de bărbaţi singuri şi săraci, în China. Mai mult decât însumează populaţia României.

„Unreported World” este numele documentarului realizat de postul britanic Channel 4, despre toţi burlacii nedoriţi ai ţării. Li Dongmin are 39 de ani şi este disperat să-şi găsească o soţie. Bărbatul sintetizează situaţia tuturor burlacilor chinezi. 

Este un muncitor care locuieşte într-un sat mic, la 1.600 de km de Beijing. Lucrează în capitală ca bucătar, doarme într-o cameră într-o casă cu mulţi chiriaşi şi păstrează bani, din salariul său de 300 de dolari pe lună, pentru a construi o casă în satul lui. În ciuda tuturor eforturilor sale, nu a reuşit să-şi găsească o parteneră.

(Li Dongmin şi mama sa, în satul în care s-a născut)

burlaci chinezi

Documentarul, prezentat de Marcel Theroux şi regizat de Frankie Fathers, prezintă cele două feţe contrastante ale milioanelor de burlaci chinezi: lumea săracă a majorităţii şi cea opulentă, a tinerilor bogaţi care îşi caută soţia ideală prin agenţii de genul „Love Hunters”.

(Rong Na şi reporterul documentarului, căutând soţii prin mall pentru chinezii singuri, dar bogaţi)

burlaci chinezi

În documentar, Theroux îl acompaniază pe Dongmin la unul dintre târgurile matrimoniale neoficiale din Beijing, unde părinţii caută peţitori cu potenţial pentru copiii lor deja adulţi. Dongmin primeşte numai refuzuri, din diverse motive: este prea sărac, nu are educaţia necesară şi nu deţine o locuinţă în capitală.
În acelaşi timp, documentarul o prezintă pe Rong Na, care lucrează pentru agenţia Diamond Love and Marriage, unde găseşte mirese pentru chinezii bogaţi şi singuri.

Rong Na străbate Beijingul prin mall-uri în căutarea femeilor atractive, refuzând potenţiale soţii pe motiv că sunt „prea banale”, „prea comune”, „prea scunde” sau pentru că „nu au mers de femeie educată”. Tonul pal este considerat a fi apogeul frumuseţii, aşa cum sunt şi trăsăturile faciale vestice, precum bărbie mică şi ascuţită.  

Stil de viață

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite