10 sfaturi ca să nu mănânci pe fond de stres şi 5 alimente care cresc nivelul de serotonină

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Pixabay
FOTO: Pixabay

Anca Alungulesei, terapeut în nutriţie, semnalează faptul că în perioadele grele, de criză şi de temeri, precum pandemia sau războiul, oamenii mănâncă pe fond de stres.

Creatoarea Psiho-Dietei, recomandă 10 paşi simpli prin care oamenii îşi pot pregăti mintea şi corpul pentru o perioadă în care ameninţările externe pot amplifica ameninţările interne.

Un exemplu extrem de concludent este perioada pandemiei, în special lunile de început, când 90% din populaţia globului s-a îngrăşat. Această informaţie face parte din memoria colectivă recentă, iar comportamentul uman a fost acelaşi la scară mondială: supraalimentare şi consum mare de alimente „îngrăşătoare” pentru liniştire şi „siguranţă”. Iar rezultatul rapid a fost: multe kilograme în plus.

Iată ce avem de făcut:

1. Mută-ţi atenţia şi canalizează-ţi energia! Ca să nu te supraalimentezi, canalizează-ţi atenţia şi energia pe ceva constructiv. Ajută pe cine poţi şi în felul acesta te ajuţi şi pe tine.

2. Ţine post intermitent! Prin procesul de autofagie (auto-reciclare) în care intră celulele organismului, corpul primeşte mai multă energie şi, în acest fel, creierul nu te va bombarda mereu cu mesaje „mănâncă, pentru că ţi-e foame”

3. Hidratează-te şi odihneşte-te cât de mult poţi! Un corp şi un creier deshidratat şi obosit vor cere şi mai multă mâncare!

4. Consumă cele mai puternice 5 alimente care au capacitatea naturală de a creşte producţia naturală de serotonină a organismului: avocado, ouă, coriandru, curcan şi banană.

CONTINUĂ SĂ CITEŞTI PE CLICK.RO

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite