10 sfaturi ca să nu mănânci pe fond de stres şi 5 alimente care cresc nivelul de serotonină
0Anca Alungulesei, terapeut în nutriţie, semnalează faptul că în perioadele grele, de criză şi de temeri, precum pandemia sau războiul, oamenii mănâncă pe fond de stres.
Creatoarea Psiho-Dietei, recomandă 10 paşi simpli prin care oamenii îşi pot pregăti mintea şi corpul pentru o perioadă în care ameninţările externe pot amplifica ameninţările interne.
Un exemplu extrem de concludent este perioada pandemiei, în special lunile de început, când 90% din populaţia globului s-a îngrăşat. Această informaţie face parte din memoria colectivă recentă, iar comportamentul uman a fost acelaşi la scară mondială: supraalimentare şi consum mare de alimente „îngrăşătoare” pentru liniştire şi „siguranţă”. Iar rezultatul rapid a fost: multe kilograme în plus.
Iată ce avem de făcut:
1. Mută-ţi atenţia şi canalizează-ţi energia! Ca să nu te supraalimentezi, canalizează-ţi atenţia şi energia pe ceva constructiv. Ajută pe cine poţi şi în felul acesta te ajuţi şi pe tine.
2. Ţine post intermitent! Prin procesul de autofagie (auto-reciclare) în care intră celulele organismului, corpul primeşte mai multă energie şi, în acest fel, creierul nu te va bombarda mereu cu mesaje „mănâncă, pentru că ţi-e foame”
3. Hidratează-te şi odihneşte-te cât de mult poţi! Un corp şi un creier deshidratat şi obosit vor cere şi mai multă mâncare!
4. Consumă cele mai puternice 5 alimente care au capacitatea naturală de a creşte producţia naturală de serotonină a organismului: avocado, ouă, coriandru, curcan şi banană.