VIDEO Început slab, deznodământ strălucit: Torres a câştigat Gheata de Aur la Euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

		    Mediafax | Fernando Torres a trecut peste ghinioanele pe care le-a întâmpinat de la trecerea sa la Chelsea
Mediafax | Fernando Torres a trecut peste ghinioanele pe care le-a întâmpinat de la trecerea sa la Chelsea

Cu un singur meci titular la Euro 2012 şi trei goluri marcate, Fernando Torres a câştigat Gheata de Aur. Singura partidă în care spaniolul a prins primul 11 a fost cel cu Irlanda, partidă câştigată cu 4-0, Torres având două reuşite.

Iniţial, Mario Balotelli era privit drept favorit pentru câştigarea trofeului şi, dacă ar fi marcat în finală, ar fi bifat patru reuşite, surclasându-şi adversarii, conform Marca.

De nouă minute a avut nevoie nevoie Fernando Torres pentru a marca al treilea gol al său de la CE. Introdus în finala abia în minutul 75, spaniolul a marcat pentru 3-0 în faţa Italiei. Totuşi, nu era suficient. Atacantul nemţilor, Mario Gomez, avea şi el trei goluri şi un assist care îl punea în poziţia de favorit. Torres a trimis însă şi o pasă de gol în minutul 88, când Mata a marcat golul care a încheiat scorul, de 4-0.

Vârful lui Chelsea a devenit primul fotbalist din istorie care a marcat în două finale de CE, Torres reuşind să înscrie şi în 2008, atunci când Spania a câştigat cu 1-0 în faţa Germaniei.

Un an care se anunţa a fi dezastruos pentru Torres s-a încheiat cu un gol decisiv pe Nou Camp , în semifinalele Champions League şi cu trofeele UCL şi Euro 2012 trecute în palmares.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite