Tensiuni uriașe la Metz, echipa lui Loți Boloni. Fanii, în război total cu președintele și antrenorul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Metz, echipa promovată sezonul trecut de Loți Boloni în Ligue 1, trece printr-o gravă criză de rezultate și se află pe drumul spre divizia secundă a fotbalului francez. Suporterii nu mai digeră situația și l-au luat în colimator pe președintele clubului, Bernard Serin, după ce etapele trecute se războiseră cu antrenorul român.

Bernard Serin - Loți Boloni, un cuplu contestat de fanii mesini. Foto FC Metz
Bernard Serin - Loți Boloni, un cuplu contestat de fanii mesini. Foto FC Metz

Cu nouă înfrângeri și un egal în ultimele zece etape, Metz e pe loc retrogradabil. Ultrașii îl văd drept principal vinovat pe șeful grupării mesine, astfel că au împânzit orașul cu afișe inspirate cu imaginile și textele de pe pachetele de țigări. „Președinția mea ucide!”, ”Atenție!, dăunează grav sănătății suporterilor lui Metz” și „Opriți masacrul! Pleacă sau vinde clubul!” sunt câteva din mesajele lăsate de fanii clubului.

Afișele fanilor, cu președintele clubului din Metz
Afișele fanilor, cu președintele clubului din Metz

„De când a preluat funcția în 2009, înlocuindu-l pe legendarul său predecesor Carlo Molinari, Bernard Serin și-a văzut pasiv echipa navigând între L1 și L2 (cu o cădere în National în 2012-2013), fără a reuși vreodată să se mențină pe termen lung în elită. Promovată în Ligue 1 în acest sezon, trupa lui Ladislau Bölöni traversează o grea călătorie prin deșert (asemeni cămilei de pe pachetul de țigări) cu o serie de zece meciuri fără victorie în campionat.

Suporterii au intrat pe teren după înfrângerea cu Lyon

Această pasă neagră a făcut ca Metz să plonjeze pe primul loc de retrogradare, cu același număr de puncte ca Clermont, ultima, dar la cinci lungimi de Lorient, aflată pe poziție de play-off. Vinerea trecută, după noua înfrângere cu Lyon (1-2), suporterii au invadat terenul stadionului „Symphorien” pentru a-și arăta nemulțumirea. Incidente au izbucnit și în timpul vizitei la Lorient (1-2), pe 4 februarie", precizează RMC Sport.

Duminică, Metz se deplasează la Nantes, unde formația lui Laszlo Boloni speră să oprească seria de 10 meciuri în care a obținut doar un punct.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite