România, cu ochii pe Metz – CSM București: precedentul care ne dă dreptul să visăm la un miracol sportiv

0
Publicat:

Handbalul românesc trăiește un moment rar, cu rezultate excelente la nivel de cluburi. Pentru că avem trei echipe, două la fete și una la băieți, în Final Four-ul întrecerilor europene.

Cristina Neagu a marcat 9 goluri în meciul tur cu Metz. FOTO: Arhiva Adevărul
Cristina Neagu a marcat 9 goluri în meciul tur cu Metz. FOTO: Arhiva Adevărul

Paradoxal, fix acum, CSM București, formația-fanion din handbalul românesc, cu cea mai bună jucătoare din ultimii mulți ani în lot, vorbim despre Cristina Neagu (35 de ani), a dat-o în bară. Încă o dată! Ajunsă pentru a 9-a oară la rând în sferturile Ligii Campionilor, echipa pregătită de Adrian Vasile (41 de ani) a cedat, acasă, în prima manșă cu Metz: 24-27.

Așadar, „tigroaicele“ riscă acum a 6-a eliminare la rând în sferturile Ligii, dacă handicapul din tur nu va fi remontat, sâmbătă, printr-o prestație stelară pe terenul lui Metz. Aparent, vorbim despre o misiune imposibilă, având în vedere că formația din Hexagon e neînvinsă de nouă meciuri.

Pe de altă parte, fix Metz a fost în centrul atenției, anul trecut, în sferturile Ligii Campionilor, după o dublă incredibilă. Atunci, franțuzoaicele au spulberat Ferencvaros, în deplasare, scor 32-26. După un asemenea succes, la 6 goluri diferență, Metz părea ca și calificată în Final Four. Doar că, în retur, a ieșit un meci fabulos. Câștigat de Ferencvaros la 7 goluri diferență: 33-26! Iar formația maghiară a fost cea care a avansat în Final Four, unde a pierdut, ulterior, meciul pentru trofeu în fața celor de la Vipers (Norvegia).

„Nu te poți baza pe Neagu la nesfârșit“

Returul cu Metz e un meci decisiv, în primul rând, pentru antrenorul Adrian Vasile. Clubul CSM a anunțat, încă de anul trecut, că rămânerea acestuia în funcție e condiționată de accederea echipei în Final Four. Numit antrenor la CSM din 2019, Adrian Vasile a ratat de fiecare dată acest obiectiv.

Și Vasile Stîngă e de părere că, în cazul unei eliminări cu Metz, la CSM va fi nevoie de niște măsuri drastice: „Dacă se ratează calificarea încă o dată în sferturi, la CSM o să fie nevoie de o analiză. Și de adoptarea unor măsuri. În mod cert, va fi nevoie de o reconstrucție. Mai ales că nu te poți baza la nesfârșit pe Cristina Neagu“.

De precizat că CSM București a cucerit trofeul Ligii Campionilor o singură dată, în sezonul 2015-2016, fix înaintea sosirii Cristinei Neagu în lot. De când aceasta a semnat cu formația finanțată de Primăria Capitalei, CSM are două clasări pe locul 3 în Liga Campionilor, în 2017 și 2018.

Sferturile Ligii Campionilor la feminin, retur

Sâmbătă

Metz – CSM București (27-24 în tur)

17.00, Digi Sport 1, Orange Sport 1, Prima Sport 2

Gyor – Vipers (30-23 în tur)

19.00, netelevizat în direct, dar în reluare, de la ora 21.30, Digi Sport 4

Duminică

Odense – Bietigheim (26-30 în tur)

15.00, Digi Sport 4

Esbjerg – Ferencvaros (26-25 în tur)

17.00, netelevizat în direct, dar înregistrat, de la ora 18.00, Digi Sport 3

Unde s-au oprit „tigroaicele“ de la CSM în ultimii ani în Ligă

Sezon Faza atinsă Ultima adversară

2022-2023 Sferturi Vipers

2021-2022 Sferturi Esbjerg

2020-2021 Sferturi ȚSKA Moscova

2019-2020 Sferturi Gyor*

2018-2019 Sferturi Metz

2017-2018 Final Four Rostov-Don**

*Dubla cu Gyor s-a anulat din cauza pandemiei.

**CSM a câștigat finala mică, cucerind medaliile de bronz.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite