Pashinyan a acuzat două țări din CSTO că au oferit asistență Azerbaidjanului, în 2020

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prim-ministrul Armeniei a spus că aceste două țări au participat la pregătirile pentru acțiunea militară în Nagorno-Karabah.

Nikol Pashinyan. Foto: EPA-EFE
Nikol Pashinyan. Foto: EPA-EFE

Prim-ministrul armean Nikol Pashinyan crede că două țări care sunt membre ale Organizației Tratatului de Securitate Colectivă (CSTO) au ajutat Azerbaidjanul în timpul operațiunilor militare din Nagorno-Karabah în 2020.

În 2020, aliații noștri au participat la pregătirile pentru război și nu de partea noastră. Cunosc două țări CSTO care au participat la pregătirile pentru războiul împotriva noastră”, a spus el în Parlament.

Pashinyan a spus că războiul de 44 de zile nu a fost pentru Nagorno-Karabah. Aceste țări „au închis această problemă cu mult timp în urmă”. Scopul acestui război a fost „inexistența Republicii Armenia”.

Anterior, prim-ministrul Armeniei, Nikol Pashinyan, a declarat că nu se poate baza pe CSTO și nu are un răspuns la întrebarea societății armene, de ce să rămână în organizație.

În ultimul timp, Erevanul a lipsit în mod repetat de la întâlnirile în unele formate de integrare. În special, Pashinyan nu a participat la summitul CSTO de la Minsk în 2023 și, de asemenea, a declarat că republica a suspendat participarea la această organizație. Într-un interviu acordat TASS pe 22 aprilie, secretarul general al organizației, Imangali Tasmagambetov, a numit problema participării primului ministru armean la viitorul summit CSTO din 2024 „o decizie a unei țări suverane și independente” și și-a exprimat speranța că înainte ca evenimentul să aibă loc, multe se pot schimba în bine. 

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite