Preşedintele FIFA, implicat în Panama Papers; Gianni Infantino nu acceptă să-i fie pusă „integritatea la îndoială”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gianni Infantino

Preşedintele FIFA, Gianni Infantino, ales în februarie, a încheiat contracte ce apar în dosarul "Panama Papers", în anul 2006, când era director pe probleme juridice la UEFA, anunţă presa internaţională.

Astfel, elveţianul a cedat drepturile de difuzare ale Ligii Campionilor în Ecuador pentru 111.000 dolari firmei off shore din Pacificul de Sud, Cross Trading, care apoi le-ar fi cedat unei companii ecudoariene pentru 311.170 dollars. Cross Trading era atunci condusă de argentinienii Mariano şi Hugo Jinkis, aflaţi în prezent în detenţie provizorie pentru că au dat mită în schimbul drepturilor de difuzare în America de Sud.

"Sunt consternat şi nu voi accepta să-mi fie pusă integritatea la îndoială de o parte a presei, în contextul în care UEFA a prezentat în detaliu informaţiile privind aceste contracte. Cum am mai spus, nu am tratat direct cu firma Cross Trading şi nici cu proprietarii săi. Procesul de licitaţie a fost condus de echipa de marketing a UEFA", a afirmat Infantino, care precizează că nu a fost contactat vreodată de autorităţi pentru a justifica aceste semnături.

Consorţiul internaţional al jurnaliştilor de investigaţie (ICIJ) a dezvăluit duminică 11,5 milioane de documente în cadrul Panama Papers, provenite de la firma panameză de avocatură Mossack Fonseca, rezultat al colaborării unor jurnalişti din 80 de state.

Aproximativ 500 de bănci sau subsidiare şi 140 de politicieni şi persoane publice au legătură cu companii offshore, potrivit documentelor publicate de ICIJ.

Consorţiul a analizat peste un an documentele firmei Mossak Fonseca.

Documentele dezvăluite de (ICIJ) includ numele a 140 de politicieni şi persoane publice din întreaga lume, între care foşti şi actuali lideri mondiali, respectiv premieri ai Islandei şi Pakistanului, preşedintele Ucrainei şi regele Arabiei Sauditate, dar şi apropiaţi ai preşedintelui rus Vladimir Putin.

În total, documentele fac referire la peste 214.000 de companii offshore, legate de persoane din peste 200 de ţări şi teritorii.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite