Mutarea anului: Viorel Moldovan vrea să cumpere Rapidul şi să o salveze de la faliment. Reacţia oficială a tehnicianului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

A făcut parte din Generaţia de Aur, a evoluat, ca fotbalist, la formaţia de lângă Podul Grant, iar acum îi pregăteşte pe Pancu şi colegii săi. Totuşi, în curând, „Moldo-gol“ ar putea avea un nou statut: cel de patron al clubului.

Se apropie ziua de 28 martie, cea în care un judecător sindic va aproba sau va respinge planul de reorganizare prin care Rapid, o societate aflată în insolvenţă, va încerca să se redreseze din punct de vedere financiar. 

Soarta clubului depinde de verdictul Tribunalului Bucureşti, deoarece, o eventuală respingere a planului echivalează cu intrarea echipei în faliment. Cum actualii patroni, Adrian Zamfir şi Nicolae Cristescu, nu sunt oameni potenţi de afaceri, garanţiile financiare incluse de aceştia în planul de reorganizare nu sunt tocmai solide. De aceea, Rapid încearcă atragerea unor noi investitori pe ultima sută de metri, iar salvarea ar putea veni de pe banca tehnică!

Dragomir a aruncat „bomba“

Site-ul oracoluldelabalcesti.ro, care îi aparţine fostului preşedinte LPF, Dumitru Dragomir, a anunţat că Viorel Moldovan vrea să preia Rapidul de la Zamfir şi Cristescu.

„Problemele Rapidului în era post-Copos nu sunt puţine şi nici minore. Lucrurile se pot rezolva, însă, cu ajutorul lui Viorel Moldovan. Actualul antrenor a făcut o ofertă scrisă pe care i-a înaintat-o lui Adrian Zamfir, omul care, în acte, deţine clubul. Suma nu este mare, 500.000 de euro, însă este posibil ca înţelegeri ulterioare să facă afacerea rezonabilă, Zamfir a cheltuit până acum în jur de două milioane de euro, din care nu a recuperat decât 500.000: 200.000 de la LPF, restul din vânzarea lui Ioniţă la Astra. Nici el şi nici Cristescu nu au banii necesari pentru a ţine un club de fotbal serios, aşa că iau în calcul cedarea acţiunilor. Moldovan nu face singur afacerea. Fostul internaţional este susţinut de câţiva oameni cu bani, ale căror nume nu este dispus să le dezvăluie, deocamdată“, a scris site-ul lui Dragomir.

Moldovan şi-a confirmat interesul

Contactat de „Fanatik“, actualul antrenor al giuleştenilor a recunoscut că e interesat de preularea Rapidului.

„Este adevărat, au existat nişte discuţii, iar semnalele sunt pozitive. Îmi doresc ca tranzacţia să se încheie cât mai repede pentru că timpul presează, iar termenul de 28 martie bate la uşă“, a declarat Moldovan.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite