Gică Hagi o ține pe-a lui. „Ianis e deja cineva în lume, ca taică-su“. Acuzații de manipulare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gică Hagi a provocat un scandal imens, făcând declarații incendiare după decizia luată de selecționerul Edi Iordănescu de a nu apela la serviciile fiului său, Ianis, pentru meciurile cu Andorra și Belarus din debutul preliminariilor Euro 2024.

Gică Hagi spune că vorbele i-au fost răstălmăcite. Foto Sportpictures
Gică Hagi spune că vorbele i-au fost răstălmăcite. Foto Sportpictures

Criticat pentru atitudinea sa de presă și de oamenii de fotbal, antrenorul liderului Farul a revenit cu precizări în privința declarațiilor pe tema neconvocării lui Ianis Hagi la naționala și a acuzat în stânga și-n dreapta de manipulare. „Nu vreau să intru în acest lucru. Nu e treaba mea să vorbesc de convocări. Fiecare antrenor face convocările.

Ce am zis eu acum trei zile am zis pentru că se vorbea de o listă preliminară, a străinilor. Vorbim de un jucător care joacă la unul dintre cele mai titrate din Europa. Am zis părerea mea. Am zis doar de lista preliminară”, a spus antrenorul Gică Hagi.

Ianis Hagi vine după o accidentare care l-a ținut un an în afara terenului. Foto Facebook
Ianis Hagi vine după o accidentare care l-a ținut un an în afara terenului. Foto Facebook

”Restul a fost diversiune, manipulare pe față, diversiune pe față! Trebuia să rămâneți în cadrul în care am rămas eu. Fizic, și-a revenit. Joacă la un club. Eu vorbesc de o listă. Dacă Ianis nu a fost nici în lista aia, e grav.

Sunt mândru pentru că sunt «tatăl lui Ianis». Eu am devenit «tatăl lui Ianis». Am fost la Rangers și mi-au zis că sunt «tatăl lui Ianis». Deci, Ianis e deja consacrat. Ianis are deja personalitate. Ianis e deja cineva în lume. Nu uitați că reprezintă România, ca taică-su. E același brand în lume”, a completat Hagi.

Ce a spus Hagi prima dată

*Lui Ianis, cât a fost accidentat, antrenorul echipei naționale i-a spus că e un jucător foarte important. Cel puțin, așa am citit eu. Eu, ca fost jucător, ca om de fotbal, vin și spun: Ianis nu e important pentru selecționer! Dacă era important, cu siguranță, era cel puțin pe lista stranierilor. Când i se comunică jucătorului direct că e foarte important, mă întreb de ce oare lipsește la prima acțiune. Simplu, îmi dau seama că nu e important pentru selecționer. A jucat foarte bine înainte să se accidenteze, iar acum e sănătos și nu intră pe listă.

*Ianis e pe teren 15-20 minute (n.r. – la Rangers), dar măcar e pe teren. Pitu cât joacă? Vă zic de unul de-al meu, ca să nu fiu acuzat de altceva (n.r. – Pitu a fost la Farul până în ianuarie). El de ce e pe listă și Ianis nu? Ianis poate face mai multe, în zece minute, decât Pitu, datorită experienței superioare pe care o are.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite