Gafă de proporţii comisă de Institutul Naţional de Statistică: Ce a putut anunţa legat de industria jocurilor de noroc
0Institutul Naţional de Statistică (INS) emite, periodic, comunicate cu privire la diverse ramuri economice pe creştere / scădere. Ultima informaţie furnizată a conţinut însă o greşeală pe care cei din industria jocurilor de noroc au cataloghat-o drept „cea mai mare gafă de comunicare pe care o face o instituţie publică din '89 încoace!“.
În ultimul comunicat, cei de la INS au susţinut că afacerile în activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative au crescut cu 1.506,7%! Informaţia a fost preluată de toată presa.
Din păcate, cei de la INS au omis un amănunt crucial: în luna mai, jocurile erau închise, cu excepţia celor online. Normal că au crescut cu 1.506,7%. Şi în doar două săptămâni, încapand cu 15 iunie, când s-au deschis jocurile de pe stradă, cele tradiţionale.
După această gafă de proporţii, Doru Gheorghiu, reprezentantul Exprogame, patronatul organizatorilor şi producătorilor jocurilor de noroc, a ţinut să facă o serie de precizări.
Ce a spus Doru Gheorghiu?
În zelul de a calcula uluitorul procent de 1.506,7 % cu care au crescut afacerile cu jocuri de noroc şi alte activitaţi recreative în luna iunie 2020 faţa de luna mai, experţii INS au omis o mare oportunitate de comunicare aferentă: ESTE CEA MAI MARE CREŞTERE ÎNREGISTRATĂ DE O RAMURĂ COMERCIALĂ LA NIVEL MONDIAL ÎN INTERVAL DE DOAR O LUNĂ!!!!
*O asemenea ştire trebuia, în opinia noastră, comunicată la nivel mondial, prin conferinţă de presă la care să participe BBC, CNN, Reuters sau alte instituţii media care să prolifereze o aşa reusită a mediului de afaceri românesc.
*Pentru ca bomba să fie şi mai mare, industria jocurilor de noroc le transmite lucrătorilor INS ca această creştere a fost înregistrată chiar în doar două săptămâni, începand cu 15 iunie, zi în care, după 88 de zile în care veniturile bineînţeles că au fost zero, ca urmare a restricţionarii totale a activităţii, prin măsurile luate pentru combaterea epidemiei de COVID-19, jocurile de noroc tradiţionale au revenit în exploatare.
*De la zero la ceva, bineînţeles că afacerile din domeniu au <explodat>! Prin urmare, pentru următoarea comunicare de presă, propunem INS următoarele subiecte: <Populaţia de mistreţi din România este mai mare cu 100% decât cea de koala!>, <Media temperaturilor în luna iunie a crescut cu 25 de grade faţă de cea din luna ianuarie!>, <După apusul soarelui, lumina solară scade, de regulă, până la zero lucşi!>.