Faza serii la Mondiale: Cum au combătut fanii plictiseala la cozile interminabile din Qatar VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Așa cum au remarcat jurnaliștii români aflați la turneul final, Mondialul din Qatar se ține, de fapt, într-un singur oraș, Doha, cât două sectoare din București. E impresionant ce au reușit arabii cu proiectul lor, însă, în ciuda unor eforturi fantastice, realitatea rămâne: Qatar e o țară prea mică pentru o competiție la care e chemată toată planeta fotbalului și care a atras peste un milion de vizitatori doar în ultima săptămână!

Punctul forte al acestui Mondial, pe lângă o infrastructură de șapte stele și tehnologie de ultima generație, e faptul că poți vedea și două meciuri pe zi. Adică, un lucru imposibil la edițiile anterioare ale competiției. Pentru simplul motiv că meciurile se țineau în orașe diferite, iar distanțele anulau orice șansă de a fi la ora 13.00, la Berlin de pildă, pentru ca apoi, la ora 22.00, să stai în tribune la Munchen.

Mondialul din Qatar, o experiență cu adevărat unică.
Mondialul din Qatar, o experiență cu adevărat unică.

La Doha, nu există această problemă. Excluzând stadionul Al-Bayt, care e la două ore de Capitală (o oră de mers cu metroul și o oră cu autobuzul), restul arenelor Mondialului sunt cam la o oră distanță de cele mai multe locații în care s-au cazat turiștii. Iar drumul până la stadion decurge fără probleme, întrucât spectatorii sosesc treptat, unii mai devreme, alții cu puțin timp înainte de primul fluier al meciului. Și cum metroul circulă la intervale scurte de timp, iar autobuzele (unde e cazul) pornesc din 5 în 5 minute, cozile sunt ca și inexistente.

Nu același lucru se poate spune, din păcate, despre drumul de întoarcere spre hotel / apartament. Și dacă părăsești arena cu 10-15 minute înainte de sfârșitul partidei, garantat te vei bloca undeva la o coadă uriașă. De cele mai multe ori, acest blocaj apare pe drumul spre metrou. Ceea ce înseamnă că traseul pe care l-ai parcurs într-o oră, când ai venit la stadion, îl vei face la întoarcere în două ore, două ore și jumătate!

Coadă interminabilă la intrarea în metrou pe drumul de întoarcere de la meci.
Coadă interminabilă la intrarea în metrou pe drumul de întoarcere de la meci.

Așadar, o adevărată provocare e cum să reziști la aceste cozi interminabile. De aceea, fanii devin din ce în ce mai creativi! Un exemplu e cum unii dintre ei s-au amuzat pe seama anunțurilor repetate ale unei femei, care făcea parte din echipa voluntarilor. Având o portavoce, aceasta spunea, din zece în zece secunde, că se apropie intrarea în metrou. Doar că fanii inventivi au reacționat cu „Ole-uri“ la aceste anunțuri, spre amuzamentul mulțimii care a preluat imediat acest joc.

Și organizatorii au venit cu soluții

Nu doar suporterii au recurs la fel și fel de idei simpatice pentru a scăpa de plictiseala așteptării la niște cozi uriașe. Și organizatorii au avut o idee frumoasă, în acest sens.

Concret, în drumul spre metrou, după meci, în multe dintre locurile în care oamenii stau în blocaje, sunt aduși diverși artiști. Care dau drumul la muzică și fac niște show-uri frumoase. Așadar, cât timp filmezi și te uiți la reacțiile celor din jur, mai „păcălești“ puțin timpul și mai avansezi un pic spre intrarea în metrou.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite