Drăgulescu trage din greu pentru aurul olimpic. Care sunt atuurile veteranului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La cei 36 de ani pe care-i va împlini în luna decembrie, Marian Drăgulescu are toate şansele să fie decanul de vârstă al delegaţiei României la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro.

Experimentatul sportiv este singurul reprezentant al gimnasticii româneşti care s-a calificat până acum la competiţia din Brazilia, „Marocanul” urmând a concura la sărituri.

„Pregătirea merge foarte bine. Este un an foarte greu, sunt multe competiţii. În şapte luni vom avea trei mari competiţii. Concursul pentru calificarea la Jocurile Olimpice în aprilie, în mai Campionatele Europene şi în august, Jocurile Olimpice, pe care le aşteaptă toată lumea. Acum lucrez la trei sărituri pe care nu le-am mai executat şi la europene aş vrea să le am pregătite. Pregătesc trei ca măcar două să iasă, ca să zic aşa. Lucrez pe mai multe fronturi şi vom vedea care va fi gata mai repede. Îmi doresc să vin cu medalia de aur de la Jocurile Olimpice, pentru că este singura care îmi lipseşte şi trag tare să o câştig. Dacă îmi vor ieşi săriturile, atunci ele îmi vor asigura succesul”, a explicat sportivul medaliat cu argint la Campionatele Mondiale din 2015, la sărituri. Drăgulescu intenţionează să se retragă definitiv abia la anul, după Campionatele Europene de la Cluj: „Ar fi frumos să particip la un campionat european în ţara mea. Ăla va fi sigur ultimul. Mai trebuie să facem şi alte lucruri”.

A mai fost de trei ori la Jocurile Olimpice

Marian Drăgulescu va bifa la Rio de Janeiro cea de-a patra sa ediţie a Jocurilor Olimpice, după cele de la Sydney, din 2000, Atena, din 2004, respectiv Beijing, în 2008. Surprinzător, legendarul gimnast nu a fost selecţionat în echipa olimpică pentru competiţia de la Londra, din 2012. El a fost anunţat că rămâne acasă cu trei săptămâni înaintea startului competiţiei, pe motiv că n-ar fi fost în formă. Rezultatul? România a terminat întrecerea pe locul 10, ratând prezenţa în finala olimpică. „Dacă eram la Londra lângă băieţi, nu am fi ratat participarea în finală. S-a văzut că le lipseşte un lider, pur şi simplu au căzut psihic. Iar cu exerciţiile pe care le aveam la sol şi sărituri cu siguranţă intram în finale. Dacă unii au considerat că Marian Drăgulescu nu trebuie să fie în echipa României, aşa s-a întâmplat. Rezultatele vorbesc, nu? De obicei, laşi unul acasă şi aduci altul mai bun, dar nu îl laşi pe cel mai bun. Cu cine m-a înlocuit?”, spunea atunci cel mai titrat gimnast român.

Palmaresul lui Marian Drăgulescu

3 medalii la Jocurile Olimpice (argint la sol, bronz cu echipa şi la sărituri), toate obţinute în 2004
10 medalii la Campionatele Mondiale: opt de aur şi două de argint
14 medalii la Campionatele Europene: nouă de aur, trei de argint şi două de bronz
 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite