De aici se alege viitoarea Simona Halep! Cine vine din urmă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ioana Ducu şi Ioana Roşca au câştigat titulul la Roland Garros, în proba de dublu FOTO Getty Images
Ioana Ducu şi Ioana Roşca au câştigat titulul la Roland Garros, în proba de dublu FOTO Getty Images

România are 32 de jucătoare în ierarhia WTA plus alte junioare de succes. Gabriela Ruse, de exemplu, va juca la Turneul Campioanelor pentru junioare.

Simona Halep, Irina Begu, Monica Niculescu, Sorana Cîrstea sau Alexandra Dulgheru au cunoscut gloria, în măsuri diferite. La fel, Alexandra Cadanţu sau Raluca Olaru, al căror nume are o rezonanţă în tenis. Trecem în revistă în rândurile mai jos jucătoarele românce mai puţin cunoscute, cu potenţial de creştere. Printre tenismenele creditate cu perspective reale se numără jucătoare ca Gabriela Ruse, o sportivă de 17 ani care va participa în aprilie la Turneul Campioanelor pentru junioare. Altele, ca Andreea Mitu, Patricia Ţig, Elena şi Ana Bogdan încearcă deja să se afirme în turneele WTA.

Valul al doilea

Andreea Mitu – este cu câteva zile mai în vârstă ca Simona Halep. Conduce plutonul de jucătoare din România aflate în afara sutei mondiale, însă rezultatele din turneele WTA încă nu sunt încă la nivelul potenţialului ei. În 2014 se poate lăuda cu trei victorii în calificări la Wimbledon şi accederea în turul I al Grand Slamului londonez, unde a fost învinsă fără drept de apel de Agnieszka Radwanska. 

Ana Bogdan – are 22 de ani şi 7 titluri ITF în plamares. În 2015, ea a trecut de calificări la Rio de Janeiro, dar s-a retras în timpul partidei cu Madison Brengle. Jucătoarea din Sinaia ocupă în acest moment cea mai înaltă poziţie a carierei, 178.

Patricia Maria Ţig – va împlini 21 de ani în luna iulie. 2014 a însemnat un salt impresionant în cariera jucătoarei antrenate de Răzvan Sabău, care a urcat de pe 808 pe 243. Ţig îşi va încerca norocul în acest an la turnee mai importante şi chiar s-a înscris în calificările Australian Open, pierzând din primul meci. “E o fată care promite mult”, crede Alina Tecşor, căpitanul echipei de Fed Cup. Gălăţeanca a câştigat 7 turnee ITF în 2014.

Elena Bogdan – împlineşte 23 de ani la sfârşitul lunii martie.  În această săptămână a jucat în turul doi la Acapulco, cea mai bună performanţă a carierei.

Elena Cadâr, Nicoleta Dascălu, Irina Bara, Cristina Ene, Cristina Dinu sau Gabriela Talabă, clasate între locurile 380 şi 550 WTA, au şi ele potenţial mare de creştere, având şi vârsta de partea lor.

gabriela ruse

Junioare de succes

Dacă tenismenele de mai sus sunt imediat în spatele celor mai bune jucătoare din România, altele confirmă la marile competiţii dedicate junioarelor.
Ioana Loredana Roşca şi Ioana Ducu – au câştigat anul trecut trofeul de la Roland Garros în proba de dublu. Au 18 ani şi încep să strângă puncte pentru ca ierarhia WTA să le permită să se înscrie în mai multe turnee.
Gabriela Ruse (foto) – tenismena de 17 ani a ajuns până în semifinale la Wimbledon junioare şi s-a calificat la Turneul Campioanelor care va avea loc  în China la începutul lunii aprilie, alături de altte 7 junioare. Cu un staff complet, din care fac parte Gabriel Trifu ca manager şi Adrian Gavrilă, antrenor, Ruse şi-a propus ca în acest an să pătrundă între primele 3-400 de jucătoare ale lumii. “Şi ea promite mult, chiar sunt aşteptări mari de la ea”, susţine Alina Tecşor.


Primele 20 de jucătoare din România

Jucătoare Vârstă Loc WTA

Simona Halep 23             3
Irina Begu 24                  33
Monica Niculescu 27       62
Alexandra Dulgheru 25    94
Andreea Mitu 23             110
Sorana Cîrstea 22           143
Ana Bogdan 22               178
Patricia Ţig 20                 220
Alexandra Cadanţu 24      241
Edina Gallovits 30            312
Elena Cadâr 21                381
Irina Bara 19                    419
Dana Buzean 27              423
Nicoleta Dascălu 19         453
Cristina Ene 21                459
Cristina Dinu 22               463
Daiana Negreanu 26        480
Elena Bogdan 22             527
Gabriela Talabă 19           541
Ioana Roşca 18               553 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite