CTP trage în Halep și Mouratoglou: audierile cazului de dopaj, comentate dur

0
Publicat:

Simona Halep (32 de ani) joacă „meciul carierei“ la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne. Aici, se judecă apelul româncei după suspendarea de 4 ani primită de la Sport Resolutions, tribunalul independent de la Londra care a oferit prima sentință în acest dosar. Încă de atunci, Adevărul a concluzionat că, pe baza unor probe solide, „Simo“, vinovată, a primit pedeapsa care i-a ruinat cariera.

Cristian Tudor Popescu
Cristian Tudor Popescu

Așa cum era de așteptat, Halep a contestat realitatea dovezilor. Și acum, la TAS, încearcă să convingă atât această instanță, cât și fanii ei din întreaga lume că Sport Resolutions a greșit cu suspendarea de 4 ani. Din păcate, cei care au legătură cu dreptul sportiv nu prea sunt optimiști în privința acestui demers al Simonei, după cum Adevărul a arătat aici.

Contactat de sport.ro, Cristian Tudor Popescu a făcut și el o serie de declarații dure, atât la adresa Simonei Halep, cât și la adresa lui Patrick Mouratoglou. Reputatul comentator s-a arătat deranjat de interviurile Simonei din ultima perioadă și a remarcat un adevăr dureros: Mouratoglou a ruinat-o pe „Simo“.

Ce a declarat Cristian Tudor Popescu pentru sport.ro?

*Nu-și mai poate relua cariera, dacă e vorba despre 4 ani de suspendare. Nu este bun acest gest, nu este potrivit. Nu te apuci să faci afirmații și să spui că ești nedreptățită (n.r. – cu referire la interviurile Simonei). Nu te apuci să faci astfel de declarații care pot să creeze reacții adverse unei instanțe de judecată. Practic, forțezi cumva mâna respectivei instanțe să te declare nevinovată, ceea ce aproape niciodată nu duce la urmări pozitive.

*Simona îl gâdilă pe Patrick Mouratoglou cu o asemenea exprimare. Individul a tăcut atâta timp, Simona fiind supusă unor presiuni greu de imaginat pentru noi. Ar fi trebuit să-i spună măcar acum în față: «Am avut încredere și a fost un nemernic, care și-a bătut joc de mine!».

*Este, după părerea mea, cea mai mare greșeală din cariera Simonei, faptul că s-a predat cu arme și bagaje, s-a dat pe mâna acestui individ. Plătește acum pentru modul în care a înțeles să se dea pe mâna acestui Mouratoglou și să-l protejeze. Din punctul ăsta de vedere, Simona merită ceea ce i se întâmplă.

SportPartenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite