CTP a analizat debutul lui Halep la Singapore: ce l-a impresionat şi cum vede partidele cu Radwanska şi cu Şarapova
0Un practicant şi un bun cunoscător al sportului alb, Cristian Tudor Popescu a făcut o cronică savuroasă, după victoria obţinută de Simona în primul meci din Turneul Campioanelor 2015.
Laudele curg la adresa Simonei Halep, după prestaţia ei stelară în confruntarea cu Flavia Pennetta (Italia, 8 WTA).
La televiziunea britanică, ccupanta locului 2 în lume a fost ridicată în sălvi de o fostă campioană de la Wimbledon, după cum „Adevărul“ a scris aici.
Cu victoria cu Flavia Pennetta în buzunar, jucătoarea din România poate privi cu optimism spre o calificare în semifinalele întrecerii, iar „Adevărul“ a prezentat aici calculele şi clasamentul la zi, după primele două partide din Grupa Roşie.
Printre cei care au fost impresionaţi de debutul Simonei la Singapore s-a numărat şi Cristian Tudor Popescu. Aşa cum obişnuieşte să facă după meciurile importante disputate de Halep, CTP a publicat o analiză completă pe pagina sa de facebook, textul fiind intitulat „La Singapore, Simona e Simona!“.
Ce a scris?
Simona joacă din nou la Singapore, Turneul Campioanelor, sub ochii întregii lumi. şi o face atât de bine...Restabilită fizic, cu celebra ei viteză de deplasare la parametrii nominali, arată şi un psihic de concurs foarte bine pregătit: compactă, concentrată, fără scăderi în joc, ea a putut să aplice o tactică zdrobitoare pentru Pennetta.
Sistematic, Simona a luat iniţiativa, a schimbat prima direcţia loviturii în raliu, a lovit accelerat spre linii, blocându-i Flaviei orice tentativă de a ieşi „din corzi” şi obligând-o să lovească prea scurt şi imprecis. Meciul a stat în forehandul cros al Simonei – puternic şi plasat, a fost ca o serie de croşee la figură pentru italiancă, incapabilă să returneze eficient şi prinsă des pe picior greşit.
Lovitura care măsoară cel mai exact starea psihică a jucătoarei este serviciul. Al Simonei a fost solid, apăsat şi constant. Cu acest bagaj de încredere asigurat, ea a venit şi în faţă, câştigând majoritatea punctelor din zona fileului. Nu pot să nu observ, însă, şi faptul că Pennetta a fost o umbră a învingătoarei de la US Open. Cred că frumoasa italiancă a făcut o greşeală psihologică anunţând că se va retrage la sfârşitul anului. Când te retragi, te retragi şi gata. Aşa, ea s-a autodezarticulat psihic, şi nu-şi mai regăseşte voinţa de victorie.
Cu Sharapova şi cu Radwańska, lucrurile vor sta altfel. Radwańska pare destul de în formă, capabilă de jocul ei defensiv, uneori impenetrabil. N-a îndrăznit destul cu Sharapova, de aceea i-a scăpat victoria. Totuşi, chiar dacă meciul va fi mai echilibrat decât cel cu Pennetta, cred că Simona poate acum s-o bată pe poloneză chiar şi la schimburi de pe fundul terenului.
Cu Sharapova în schimb, nu văd decât o singură soluţie pentru Simona: iniţiativă, agresivitate, să lovească prima, s-o împiedice cu orice preţ pe rusoaică să o „călărească”. Pentru mine nu e nimic liniştitor în faptul că Maria, după luni de întrerupere, e încă nesigură pe lovituri şi a comis nu mai puţin de 12 duble greşeli – oricând „tigroaica” poate să sară din boscheţi.
În schimb, mă linişteşte faptul că l-am văzut pe Darren Cahill în tribună.
Voi mai rămâne cu ceva din acest meci cu Pennetta, în afară de victorie: „Înainte să apară Simona Halep, nu ştiam că există atâţia români prin lume” a constatat un comentator de limbă engleză, pe imaginile suporterilor tricolori prezenţi şi la Singapore.