COSR va lua o decizie vineri în cazul hocheistului agresat la Miercurea Ciuc

0
Publicat:
Ultima actualizare:
hochei
hochei

Cazul tânărului hocheist Florin Cosmin Marinescu, agresat verbal şi fizic de trei colegi din naţionala de juniori sub 16 ani, pe când se afla într-un cantonament la Miercurea Ciuc, este analizat de către Comitetul Olimpic şi Sportiv Român (COSR). O decizie va fi luată vineri, însă este puţin probabil că lotul va fi desfiinţat.

Secretar general al COSR, Ioan Dobrescu a declarat că a fost desemnat să coordoneze comisia care va investiga incidentul. "Mâine mă voi deplasa împreună cu ceilalţi membri la Miercurea Ciuc, unde voi discuta toate aspectele acestui caz atât cu jucătorii, cât şi cu antrenorii lotului şi ceilalţi responsabili. Seara mă voi întoarce, îi voi comunica domnului Morariu (n.r. - Octavian Morariu, preşedintele COSR), iar vineri Comisia de Etică a Comitetului Olimpic va decide sancţiunile", a afirmat oficialul COSR.

Desfiinţarea lotului Under 16 în urma acestui incident este puţin probabilă, susţine Dobrescu. "Desfiinţarea ar fi o sancţiune majoră, nu cred că se va ajunge până acolo. Este într-adevăr un eveniment major, însă trebuie să ţinem cont că este vorba de un grup de sportivi tineri, în formare. Un act de dreptate trebuie făcut, e normal, însă sancţiunile ar trebui să fie văzute ca un «cartonaş galben», iar dacă aceste evenimente se repetă să se pună în discuţie şi desfiinţarea lotului", a explicat secretarul general al COSR.

Dobrescu este de părere că incidentul ţine de "educaţie". "Nu ştiu dacă diminuarea fondurilor COSR care merg spre aceste loturi este o soluţie. Până la urmă este vorba despre educaţie, de fair-play, de toleranţă, aici trebuie lucrat. Schimbarea din funcţie a colectivului tehnic care se ocupă de lotul Under 16 este o decizie care aparţine Federaţiei de Hochei. Cei de acolo au astfel de responsabilităţi", a adăugat Ioan Dobrescu.

Echipa naţională Under 16 face parte alături de cea Under 15 din cadrul loturilor care vor participa în 2013, la Festivalul Olimpic al Tineretului European (FOTE), competiţie ce va fi găzudită de ţara noastră. Managerul loturilor FOTE, Nagy Attila, a declaratcă au fost deja luate măsuri împotriva jucătorilor Antal Alfred, Gereb Istvan şi Molnar Akos, dar acestea nu pot fi făcute publice deocamdată. "Unele măsuri s-au luat împotriva celor implicaţi, dar nu putem să le facem publice. Nu vreau să comentez nimic până la finalizarea anchetei COSR. Deocamdată dânşii nu au ajuns la Miercurea Ciuc. Aştept şi eu să se finalizeze această anchetă", a spus Nagy Attila.

SportPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite