Corespondenţă din Melbourne: Ce poate câştiga Simona Halep în finala de la Australian Open, mai mult decât faimă şi bani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Simona Halep
Simona Halep

Simona Halep va juca pentru prima dată în finala Australian Open, acolo unde cea mai bună performanţă românească, din toate timpurile, la simplu, a fost clasarea în sferturile de finală.

Lucrurile s-au schimbat semnificativ pentru Simona în acest an şi, după două eliminări în primul tur, în 2016 şi 2017, statutul ei la Melbourne a devenit mult mai solid. Aşa cum am mai scris într-o corespondenţă anterioară, Simona nu se bucură de atenţia cuvenită unui număr mondial, fiind mult în umbra altor jucătoare cu rezultate sub ce a realiza românca în ultimii ani. Situaţia nu pare a o deranja câtuşi de puţin pe româncă, ea fiind mai concentrată ca oricând în această periodă şi lăsând în plan secundar activităţile extrasportive.

 Halep a făcut însă un turneu memorabil la Melbourne, în care poate câştiga primul ei Grand Slam, poate încasa peste trei milioane de dolari, dar mai mult decât atât poate câştiga un lucru care i-a lipsit până acum. Şi anume respectul faţă de performanţele ei. Nu o dată Simona a fost pusă la zid şi tratată cu neîncredere pentru faptul că nu a câştigat un Grand Slam. 

Nici acum nu e favorită la pariuri

Casele de pariuri nu o creditează nici acum cu şansa întâi la finală. parcursul de la Melbourne poate schimba însă acest lucru. Halep a trecut deja de două meciuri maraton, disputate pe muchie de cuţit, în care nu a cedat fără luptă niciun centimentru  de teren. Este vorba despre întâlnirea cu Lauren Davis, cel mai lung meci al turneului, şi de cel cu Angelique Kerber. Împreună, în aceste partide a stat pe teren aptoape şase ori. o medie de trei ore pe meci, mai mult decât dublul unui meci obişnuit de tenis feminin. 

Faptul că nu a cedat în aceste jocuri i-a adus Simonei o aură de invincibilitate. În fond, este singura jucătoare din WTA care nu a pierdut niciun meci în 2018 şi poate deveni şi prima după mulţi ani care câştigă două turnee consecutive la început de an. Dacă învinge sâmbătă, Halep îşi poate câştiga definitiv respectul în lumea tenisului şi nimeni nu va mai putea spune că nu îşi merită locul 1 mondial, pe care stă deja de mai bine de trei luni.

Cahill n-a mai câştigat în Australia de 15 ani

darren cahill la ao foto iulian anghel

Partida de mâine are o miză aparte şi pentru Darren Cahill, antrenorul Simonei Halep. Cotat ca fiind unul dintre cei mai buni antrenori din lume, Cahill nu a mai triumfat la el acasă de mai bine de un deceniu. Ca jucător a fost un tip cu o carieră aproape decentă, dar ca antrenor este socotit de top. Şi totuşi, Cahill, care a scos trei lideri mondiali, Lleyton Hewitt, Andre Agassi şi Simona Halep, nu e nici el un tehnician cu un palmares deosebit în materie de Grand Slam. Hewitt, omul alături de care s-a ridicat şi pe care l-a antrenat între decembrie 1998 şi decembrie 2001, a triumfat la US Open, în 2001. Acasă însă, la Melbourne, cel mai bun rezultat este prezenţa în optimi în 2000. În 2002, Cahill l-a preluat pe Andre Agassi şi în 2003 acesta a câştigat Australian Open, devenind şi cel mai bătrân număr mondial din istorie, la 33 de ani. Darren este şi el în faţa unei provocări formidabile, aceea de a triumfa în Australia cu o reprezentantă a tenisului feminin. " Am încredere în Simona şi ştiu că a făcut un turneu formidabil. Ea este oricând pregătită să câştige un Grand Slam, luptă mereu pentru asta şi într-o zi işi va atinge şi acest ţel", a spus Cahill în presa australiană. Asaltat de ziariştii din ţara natală, el s-a ferit să dea pronosticuri, vorbind mai mult despre Australian Open la modul general.

Aşadar, sâmbătă, de la ora 19.30 (10.30 la Bucureşti), Simona şi Cahill au şansa de a oferi lumii întregi răspunsul la întrebare: "Cine este cel mai bun?" 

Simona Halep vs Caroline Wozniacki, finala Australian Open 2018

Traseul lui Halep până în finală

Turul I: Aiava (193 WTA), 7-6, 6-1

Turul II: Bouchard (112 WTA) 6-2, 6-2

Turul III: Davis (76 WTA) 4-6, 6-4, 15-13

Optimi: Osaka (72 WTA) 6-3, 6-2

Sferturi: Pliskova (6 WTA) 6-3, 6-2

Semifinale: Kerber (16 WTA) 6-3, 4-6, 9-7

Traseul lui Wozniacki până în finală

Turul I: Buzărnescu (44 WTA) 6-2, 6-3

Turul II: Fett (119 WTA) 3-6, 6-2, 7-5

Turul III: Bertens (32 WTA) 6-4, 6-3

Optimi: Rybarikova (21 WTA) 6-3, 6-0

Sferturi: Suarez Navarro (39 WTA) 6-0, 6-7, 6-2

Semifinale: Mertens (37 WTA) 6-3, 7-6 

Adevărul la Australian Open 2018 - Proiect susţinut de Aqua Carpatica

 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite