Bilanţ impresionant: Câţi dintre cei aflaţi în linia I au beneficiat de consiliere psihologică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Psiholog

Proiectul lansat, acum trei săptămâni, e destinat persoanelor aflate în linia 1 în gestionarea crizei Covid-19, precum şi persoanelor vulnerabile, afectate psiho-emoţional de pandemie.

719 persoane aflate în linia întâi în gestionarea actualei epidemii SARS-CoV-2 care a afectat şi România, medici, paramedici, asistenţi medicali, infirmieri, cadre militare, poliţişti, jandarmi, pompieri sau alte persoane aflate în dificultate, în vârstă sau cu handicap, au beneficiat, în perioada 27 aprilie - 17 mai 2020, de serviciul gratuit de consiliere psihologică online 24/7 precum şi de serviciul de consiliere psihologică prin linia telefonică de tip TEL-VERDE, 0800.800.099, puse la dispoziţie de către Asociaţia Joc Responsabil.

Din cele 719 persoane care au apelat la acest acest serviciu – fie online, fie telefonic - în cele trei săptămâni de derulare a proiectului, 117 au fost persoane implicate direct în gestionarea Covid-19, iar 602 au fost persoane vulnerabile afectate psiho-emoţional de actuala pandemie.

Iniţiativa reprezintă o extensie a serviciului de consiliere psihologică online non-stop destinată persoanelor cu probleme legate de jocurile de noroc, pe care Asociaţia Joc Responsabil l-a lansat, în premieră pentru ţara noastră, în luna septembrie a anului trecut şi se bazează pe experienţa pe care psihologii noştri au dobândit- o de la lansare şi până în prezent.

Serviciul de consiliere psihologică online 24/7 al Asociaţiei Joc Responsabil, special creat pentru această perioadă, este încă accesibil la https://mergemmaideparte.jocresponsabil.ro şi pune la dispoziţia personalului medical, angajaţilor MAI, cadrelor militare sau persoanelor vulnerabile, afectate psiho emoţional de epidemia de Covid-19, psihoterapie gratuită online non-stop pentru prevenirea burnout-ului şi a panicii în faţa virusului, precum şi modalităţi de gestionare a relaţiei cu propria familie, ori de diminuare a fricii şi anxietăţii. În plus, echipa de psihologi a Asociaţiei Joc Responsabil este pregătită să consilieze personalul din linia întâi în legătură cu metodele prin care aceştia pot interacţiona eficient cu pacienţii sau cu persoanele dificile.

„Dincolo de impactul asupra sănătăţii fizice a populaţiei, epidemia de Covid-19 îşi pune o amprentă negativă puternică asupra echilibrului psihic al fiecăruia dintre noi. Presiunile mentale şi fizice pentru specialiştii aflaţi în linia întâi sunt uriaşe, iar nevoia ca aceştia să rămână încrezători şi să treacă cu bine peste această perioadă dificilă este crucială pentru gestionarea cu succes a acestei situaţii. Depresia cauzată de lipsa de socializare, atacurile de panică generate de frica de îmbolnăvire şi teama de moarte, anxietatea asociată cu un risc mare de infectare precum şi burnout-ul cauzat de volumul mare de muncă şi de alte probleme în familie au fost printre principalele motive pentru care specialiştii din linia întâi în gestionarea crizei Covid-19 au apelat la consilierea oferită de psihologii noştri”, spune Dr. Cristian Andrei, psihiatru şi coordonatorul programului de consiliere psihologică online 24/7 destinat persoanelor cu probleme legate de jocurile de noroc şi Ambasador al Asociaţiei Joc Responsabil.

Serviciul de consiliere psihologică online 24/7 special creat pentru această perioadă, în care este implicată o echipă de peste 10 psihologi, a fost susţinut de către Fortuna Entertainment Group (FEG).

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite