VIDEO Nou-veniţii i-au „bătut“ pe consacraţi la Emmy

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Serialele „Modern Family“ şi „Mad Men“ au fost marile câştigătoare la cea de-a 62-a ediţie a Premiilor Primetime Emmy, în detrimentul unor producţii ca „Lost“, „True Blood“ şi „30 Rock“. „Mad Men“, difuzat de TVR 1, a câştigat patru trofee, printre care premiile pentru cel mai bun serial dramă şi pentru cel mai bun scenariu.

Producţia, care descrie viaţa într-o agenţie de publicitate din anii '60, a avut în total 17 nominalizări şi a câştigat pentru a treia oară consecutiv premiul pentru cel mai bun serial dramă, relatează Mediafax. „A fost total neaşteptat. Anul acesta, calitatea nominalizărilor a fost fenomenală", a spus Jon Hamm, starul din „Mad Men - Nebunii de pe Madison Avenue".

La categoria comediilor, marele învingător al galei desfăşurate duminică seara, în Los Angeles, a fost „Modern Family", un serial nou, dar foarte bine cotat, atât de public, cât şi de critici. Producţia realizată de ABC îl are ca protagonist pe actorul Ed O'Neill, interpretul celebrului personaj Al Bundy.

Cea mai bună actriţă

într-un rol principal dintr-un serial de dramă a fost desemnată Kyra Sedgwick („The Closer"), iar Bryan Cranston, care joacă rolul unui traficant de droguri în serialul „Breaking Bad", a câştigat pentru a treia oară consecutiv premiul pentru cel mai bun actor într-un serial dramă.

Discursuri glumeţe

Edie Falco, cunoscută publicului român mai ales pentru rolul Carmelei Soprano, din serialul „Clanul Soprano", a fost votată cea mai bună actriţă într-un rol principal într-un serial de comedie („Nurse Jackie"). „Acesta este cel mai ridicol lucru care s-a întâmplat vreodată în istoria acestei minunate gale. Eu nu sunt amuzantă", a glumit actriţa atunci când a urcat pe scenă pentru a-şi ridica trofeul. Jim Parsons a plecat acasă cu un premiu pentru cel mai bun actor într-un serial de comedie, pentru interpretarea din „The Big Bang Theory", categorie câştigată în ultimii doi ani de Alec Baldwin, starul serialului „30 Rock". De altfel, şapte dintre cele opt premii Emmy mai importante pentru interpretare au fost decernate unor chipuri „noi".

Serialul „Lost" (care a primit în acest an 12 nominalizări), nu a obţinut niciun trofeu, la fel şi serialul cu vampiri „True Blood". Al Pacino a primit un premiu pentru interpretarea controversatului medic Jack Kevorkian, specialist în sinucideri asistate, în filmul HBO „You Don't Know Jack", iar lui George Clooney i-a fost acordat premiul Bob Hope, pentru acţiunile sale umanitare.

Premiile Primetime Emmy sunt acordate de Academy of Television Arts & Sciences, recompensând excelenţa programelor de televiziune americane difuzate în prime time.

O familie modernă

În „Modern Family“, Ed O’Neill joacă rolul unui cap de familie, Jay Pritchett, căsătorit cu o columbiancă mult mai tânără decât el. Jay are doi copii: o fată (casnică, mamă a trei copii) şi un fiu, care are o relaţie cu un bărbat, iar împreună au adoptat o micuţă vietnameză.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite