O.J. Simpson a fost eliberat condiţionat din închisoare, după nouă ani de detenţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
O. J. Simpson a fost eliberat din închisoare, după nouă ani de detenţie FOTO Guliver/Getty Images
O. J. Simpson a fost eliberat din închisoare, după nouă ani de detenţie FOTO Guliver/Getty Images

Fostul star din fotbalul american O.J. Simpson, în vârstă de 70 de ani, a fost eliberat condiţionat din închisoare, unde a fost încarcerat timp de nouă ani pentru un jaf armat din Las Vegas.

Fostul fotbalist american Orenthal James Simpson (70 de ani) a fost eliberat din închisoarea din Nevada, Lovelock, unde a petrecut nouă ani pentru săvârşirea unui jaf armat, în Las Vegas, scrie News.ro.

Purtătorul de cuvânt al Penitenciarului din Nevada, Brooke Keast, a declarat că legendarul fotbalist Simpson a fost eliberat duminică dimineaţă: „O.J. Simpson a fost eliberat, este un om liber.“

O.J. Simpson a fost arestat pe 16 septembrie 2007, la trei zile după un jaf armat în hotelul Palace Station din Las Vegas, Nevada. Pe 5 decembrie 2008, Simpson a fost condamnat la 33 de ani de închisoare, cu posibilitatea de a fi eliberat condiţionat după ispăşirea a zece ani din pedeapsă.

În iulie, autorităţile din Nevada au decis în favoarea eliberării condiţionate a fostului jucător de fotbal american, iar Penitenciarul din Nevada a luat măsuri pentru a-l proteja pe Simpson, acesta fiind mutat singur într-o celulă.

Fostul star al fotbalului american a fost descris de autorităţi drept un deţinut model la penitenciarul Lovelock, de securitate medie, aflat în deşertul Nevada. „Ultimul lucru pe care ni-l doream era ca vreun prizonier să încerce să devină celebru după ce-l ataca pe Simpson“, a spus Keast.

   

Acesta nu a fost primul său proces. În anul 1994, fostul fotbalist a fost acuzat de uciderea fostei soţii, Nicole Brown, şi a iubitului acesteia, Ronald Goldman. Procesul s-a încheiat pe 3 octombrie 1995, când Simpson a fost achitat, dar a fost obligat să plătească familiilor celor doi daune în valoare de 33 de milioane de dolari, dar suma nu a fost achitată niciodată.

La momentul respectiv, juraţii au avut îndoieli privind probele ADN găsite la locul crimei, iar „Procesul secolului“, cum a fost supranumit, a stârnit controverse aprinse în Statele Unite.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite