În premieră, un model transgender apare pe coperta revistei Vogue: „Drepturile omului nu merg într-o direcţie bună“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Varianta franceză a revistei „Vogue“ a anunţat că numărul din luna martie o va avea pe copertă pe modelul transgender brazilian Valentina Sampaio, marcând o premieră pentru publicaţie.

Este pentru prima oară când o revistă „Vogue“, care multă vreme a fost văzută ca o voce expresivă a industriei, pune pe copertă un model transgender, făcând un pas important în promovarea diversităţii în industria modei, arată „The Independent“. În 1988, Naomi Campbell a devenit primul model afro-american care a apărut pe coperta revistei glossy, urmată în 2007 de Andre J., un model de culoare androgin.

„Vogue“ din Franţa a publicat coperta pe pagina oficială de Instagram, alături de mesajul: „Luna aceasta suntem mândri să celebrăm frumuseţea transgender şi felul în care modele ca Valentina Sampaio, care apare pentru prima dată pe coperta revistei Vogue, schimbă faţa modei şi doboară prejudecăţile“.

image

Fotografia realizată de duo-ul de fotografi Mert Alas şi Marcus Piggot, este însoţită pe copertă de titlul: „Frumuseţi transgender: Cum zguduie ele lumea“.

„În acest moment trăim într-o lume care face un pas înapoi. În loc să fim într-o continuă evoluţie, ceea ce ar trebui să se întâmple, drepturile omului nu merg într-o direcţie bună. Această copertă este despre importanţa acestor drepturi şi despre faptul că încă trebuie să facem progrese în o mulţime de lucruri îngrozitoare“, a declarat editorul-şef Emmannuelle Alt pentru versiunea americană a revistei „Vogue“.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite