Harvey Weinstein, despre Jennifer Aniston: „Ar trebui omorâtă“. Ce staruri se mai aflau pe „lista neagră“ a mogulului condamnat la închisoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Documente ale instanţei date publicităţii după ce Harvey Weinstein a fost declarat vinovat şi condamnat pentru viol arată că mogulul ar fi spus că actriţa Jennifer Aniston ar trebui ucisă. De asemenea, el mai avea în vizor şi alte staruri de la Hollywood.

Harvey Weisntein (67 de ani), proaspăt condamnat la închisoare pentru abuzurile comise, a izbucnit atunci când un jurnalist i-a cerut să comenteze zvonurile potrivit cărora actriţa Jennifer Aniston s-ar fi plâns că a fost agresată sexual de el. 

„Jennifer Aniston ar trebui omorâtă“, a răspuns mogulul, potrivit documentelor depuse în instanţă (peste 1000 de pagini) şi obţinute de National Enquirer. 

Se pare că, imediat după ce a izbucnit scandalul sexual, în 2017, Weinstein a făcut o listă cu numele celor care ar fi putut vorbi cu presa despre modul în care trata femeile. 

Pe „lista neagră“ a lui Weinstein au fost incluse aproape 70 de persoane, inclusiv actorul Ben Affleck, dar şi femei care l-au acuzat de abuzuri sexuale, precum Annabella Sciorra, Rose McGowan, Zelda Perkins, Lysette Anthony şi Rowena Chiu. De asemenea, pe listă erau şi fostul director executiv al companiei deţinute de Weinstein, Irwin Reiter, fost asistentă personală a mogulului, dar şi producătorii de film Megan Ellison, Donna Gigliotti, Jason Blum şi Jennifer Todd.

În timpul procesului, un detectiv privat a depus mărturie şi a recunoscut că a fost abordat direct de Weinstein, care i-a solicitat să-i investigheze pe oamenii de pe listă, principala „ţintă“ fiind Sciorra. Bărbatul a susţinut în faţa judecătorului că nu a acceptat misiunea, precizând, însă, că nu ştie în ce măsură altcineva a făcut acest lucru. 

image

Reprezentanţii lui Affleck nu au răspuns solicitării revistei „Variety“ de a comenta informaţia. Actorul a cunoscut faima în 1997, după ce a produs şi a jucat în „Good Will Hunting“, film distribuit de fosta companie a lui Weinstein, Miramax.

Nu mai puţin de 1.000 de pagini au fost date publicităţii, documentele arătând şi că Weinstein a încercat să obţină ajutorul unor miliardari precum Jeff Bezos şi Michael Bloomberg, cărora le-a solicitat intervenţia prin „scrisori de sprijin“, pentru a evita să fie concediat de compania care îi purta numele.

Harvey Weinstein a fost condamnat, pe 11 martie, la 23 de ani de închisoare pentru agresiune sexuală şi viol de gradul III. 

„Sunt complet confuz“, a spus Weinstein în sala de judecată. „Cred că mulţi bărbaţi sunt derutaţi de toate astea... sentimentul pe care îl pierd mii de bărbaţi şi femei din cauza acestui proces. Sunt îngrijorat pentru ţara asta. Nu este o atmosferă demnă de Statele Unite ale Americii“.

Jennifer Aniston şi Harvey Weinstein FOTO FilmMagic 

image

Cum a început întregul scandal care a generat mişcarea #MeToo  

La finele anului 2017 au ieşit la iveală abuzurile lui Harvey Weinstein, aproape 100 de femei acuzându-l pe producătorul american de film că le-a hărţuit sexual, le-a violat şi le-a şantajat, printre acestea numărându-se nume de top de la Hollywood - Angelina Jolie, Gwyneth Paltrow, Cate Blanchett, Rose McGowan, Asia Argento, Ashley Judd, Léa Seydoux şi Cara Delevingne.

Foarte multe voci susţin că Harvey Weinstein a reuşit să-şi ascundă abuzurile vreme de 30 de ani cu complicitatea oamenilor din industrie. În timp ce unii neagă că ar fi ştiut, alţii recunosc voalat că ştiau unele detalii şi recunosc că producătorul a avut o influenţă extraordinară şi a fost de neatins până acum. George Clooney însă a declarat tranşant că toţi cei din industrie sunt complici şi că zvonurile au apărut încă din anii '90, dar nimeni nu a fost interesat să cerceteze. Totuşi, starul, care a admis că a fost prieten bun cu Weinstein vreme de 20 de ani, a precizat că nu cunoştea gravitatea faptelor sale.

După izbucnirea scandalului, pe lângă oprobriul public, Harvey Weinstein a fost concediat de la propria companie, a fost părăsit de soţie, a fost suspendat din organizaţia care decernează premiile BAFTA şi de Academia Americană de Film, care decernează Oscarurile, şi este anchetat de Poliţia metropolitană din Londra şi de New York Police Department (NYPD), riscând până la 25 de ani de închisoare dacă se ajunge în instanţă şi acuzaţiile sunt dovedite, având în vedere că multe dintre ele s-au petrecut în urmă cu zeci de ani. 

De asemenea, scandalul sexual a generat o campanie online despre hărţuirea sexuală, la care au participat milioane de femei din întreaga lume, care îşi fac curajul să împărtăşească public propriile lor experienţe de hărţuire sexuală şi abuz, prin numeroase mesaje publicate pe Facebook, dar şi pe Twitter, folosind hashtagul „#MeToo“. O altă campanie de susţinere a victimelor abuzurilor sexuale este „Time's Up“, lansată de femeile de la Hollywood. 

Vedete



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite