Soţia lui Harvey Weinstein a oferit primele declaraţii: ce decizie importantă a luat designerul de modă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Georgina Chapman a decis să se despartă de soţul ei, Harvey Weinstein FOTO Getty Images
Georgina Chapman a decis să se despartă de soţul ei, Harvey Weinstein FOTO Getty Images

Soţia lui Harvey Weinstein (65 de ani), designerul Georgina Chapman (41 de ani), a făcut primele declaraţii după ce producătorul de film a fost acuzat că a violat şi a hărţuit sexual mai multe femei din industrie.

Georgina Chapman a anunţat că a decis să-l părăsească pe soţul ei, Harvey Weinstein, după ce producătorul a fost acuzat de mai multe femei din industria de divertisment de viol şi hărţuire sexuală. Cei doi au o relaţie din 2003, în 2007 s-au căsătorit, şi au împreună doi copii o fată de şapte ani şi un băiat de patru ani. 

„Am decis să îmi părăsesc soţul. Să am grijă de copiii mei este prioritatea mea şi cer presei să ne respecte intimitatea în această perioadă“, a transmis designerul de modă pentru revista People.

Chapman a lăsat să se înţeleagă că este la fel de surprinsă ca restul lumii de aceste acuzaţii şi a precizat că este extrem de afectată de cele întâmplate. 

„Mi se frânge inima pentru toate femeile care au suferit enorm din cauza acestui comportament de neiertat“, a mai transmis Georgina Chapman.

georgina chapman

Georgina Chapman FOTO Getty Images

Un alt motiv pentru care Chapman ar fi luat această decizie este impactul negativ pe care scandalul îl va avea asupra propriei afaceri. În 2004, Georgina Chapman a înfiinţat, alături de designerul Keren Craig, brandul de lux Marchesa, cunoscut pentru rochii spectaculoase create pentru apariţii pe covorul roşu.

Potrivit revistei People, Georgina este îngrijorată şi de faptul că afacerea sa va fi în mod cert afectată din cauza scandalului în care este implicat soţul ei, deoarece vedetele de la Hollywood nu vor mai vrea să se asocieze cu brandul pe care Harvey l-a făcut cunoscut prin numeroasele sale contacte din industria showbiz-ului. 

„Harvey este cel cu mulţi prieteni. Va urma o perioadă dificilă pentru Georgina şi brandul ei Marchesa“, a declarat o sursă anonimă. „Nicio vedetă nu va mai vrea să poarte acel brand vreodată“, a declarat şi un editor de modă din New York. 

În acelaşi timp, producătorul Weinstein a decis să plece în Europa, cu un avion privat, pentru a face terapie împotriva adicţiei sexuale şi a problemelor de comportament, informează publicaţia TMZ.

image

Harvey Weinstein şi soţia lui Georgina Chapman FOTO Getty Images

Potrivit sursei citate, controversatul magnat este în mod surprinzător extrem de calm în ciuda scandalului sexual în care este implicat. „Are momente de nelinişte uneori, însă, în cea mai mare parte a timpului, este surprinzător de calm“, a mărturisit o sursă anonimă pentru TMZ.

De asemenea, Harvey speră ca, după revenirea în Statele Unite, să-şi continue activitatea profesională la compania de film Weinstein, pe care a fondat-o împreună cu fratele său, Bob Weinstein, dar de unde a fost concediat, potrivit TMZ. 

Avocaţii săi se află în negocieri cu conducerea companiei, iar potrivit unei surse din interior, „Harvey ar vrea să revină cu idei noi“, însă, o revenire este puţin probabilă, întrucât faptele lui Harvey au fost condamnate şi de colegii săi care au anunţat că vor coopera cu poliţia dacă va fi cazul.

„Comitetul de reprezentanţi ai companiei Weinstein, Bob Weinstein, Lance Maerov, Richard Koenisberg şi Tarak Ben Ammar sunt şocaţi şi îngrijoraţi de recentele acuzaţii de viol şi hărţuire sexuală împotriva lui Harvey Weinstein. Comportamentul acestuia contravine cu decenţa umană, iar aceste acuzaţii sunt surpinzătoare pentru cei din conducerea companiei. Orice sugestie potrivit căreia comitetul executiv ar fi ştiut de acest comportament al lui Harvey Weinstein este falsă. Ne luăm răspunderea să colaborăm cu organele de poliţie pentru orice anchetă cu privire la acuzaţiile aduse, în timp ce vom porni o investigaţie completă pe cont propriu pentru ca victimelor să li se facă dreptate“, a fost declaraţia reprezentanţilor companiei Weinstein. 

De asemenea, Weinstein Company a dezvăluit faptul că, în urma consultărilor cu o agenţie de publicitate, vor lua în considerare redenumirea companiei pentru a se delimita de numele lui Harvey Weinstein. 

Amintim că numeroase femei au dezvăluit că au fost hărţuite sexual de Harvey Weinstein, dintre care amintim actriţele Angelina Jolie, Gwyneth Paltrow, Ashley Judd, Mira Sorvino şi Rosanna Arquette, jurnalista Lauren Sivan şi modelul Ambra Battilana, iar actriţele Rose McGawn şi Asia Argento susţin că au fost violate de acesta. Harvey Weinstein ar fi şantajat mai multe actriţe aspirante pentru a le convinge să întreţină relaţii sexuale şi a reuşit, timp de trei decenii, să-şi ţină ascunse abuzurile profitând de bani şi de influenţa pe care o avea în industrie. Cu cel puţin opt dintre victime a ajuns la o înţelegere,  producătorul oferindu-le bani în schimbul tăcerii.

VedetePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite