Don Juanii ecranului românesc. Actori celebri, adorați și doriți de toate femeile. Cine este liderul incontestabil al farmecului VIDEO

0
Publicat:

Mari actori, nume uriașe ale cinematografiei românești, au făcut furori în tinerețe. Don Juani veritabili, cu o lume la picioare, ei erau doriți și îndrăgiți de toate femeile. Au iubit și au fost iubiți, dar au trăit și drame.

Florin Piersic, cel mai longeviv june-prim SURSA arhivă
Florin Piersic, cel mai longeviv june-prim SURSA arhivă

Au înșelat și au fost înșelați, poveștile lor de iubire din viețile personale putând fi, la rândul lor, scene de film. „Adevărul“ face o trecere în revistă a câtorva dintre cei mai adulați actori români ai tuturor timpurilor.

Florin Piersic, „un diavol frumos”

Născut pe 27 februarie 1936, Florin Piersic a frânt inimile multor doamne și domnișoare. A fost un mare cuceritor și, pe lângă cele trei căsătorii, a mai avut aventuri care ajungeau la urechile publicului. Presa vremii nu avea apetență pentru viața personală a vedetelor, dar folclorul opiniei publice era mereu actualizat. Piersic a fost numit de una dintre partenerele lui „un diavol frumos”.

Prima lui soție a fost Tatiana Iekel, prin anii '60, cu care a avut un fiu, Florin Jr. În 1974, Tatiana Iekel a divorțat și a mărturisit că motivul despărțirii a fost faptul că Florin s-a îndrăgostit de toate partenerele cu care a jucat. 

Otilia Barbath a fost o altă mare iubire a actorului, care însă l-a părăsit atunci când l-a prins că a înșelat-o cu o studentă de la Teatru, o superbă tânără pe nume Gabriela Vlad, emigrată între timp în Israel, cu care Piersic a ținut legătura peste ani. 

Piersic a fost căsătorit apoi cu Anna Szeles, cu care a avut un alt fiu, Daniel. În 1985 însă ea a obținut divorțul și s-a mutat în Ungaria cu fiul lor.

A treia soție a fost Ana Török, o clujeancă fără nicio legătură cu scena, ea fiind merceolog. S-au căsătorit în 1993, după o relație de șapte ani. „Îmi plac unguroaicele, asta e“, a recunoscut mereu Piersic. 

A mai fost celebră relația lui Florin Piersic cu Angela Similea, considerată atunci o „relație interzisă”, deoarece amândoi erau căsătoriți.

Florin Piersic și Angela Similea SURSA arhivă
Florin Piersic și Angela Similea SURSA arhivă

S-a mai vorbit și despre o relație dintre el și partenera sa de platou, Marga Barbu, soția scriitorului Eugen Barbu.

Pe 26 ianuarie 2011, cinematograful „Republica” din Cluj-Napoca a fost redenumit în Cinematograful „Florin Piersic”.

A jucat în peste 60 de filme, iar printre rolurile sale celebre s-au numărat haiducul Anghel Șaptecai, haiducul Grigore Pintea și Mărgelatu. 

Iurie Darie, „cel dintâi june-prim”

Iurie Darie s-a născut pe 14 martie 1929, în județul Soroca din Basarabia. Marele actor a fost apreciat de o mulțime de femei de-a lungul vieții sale. El însă a ales-o pe fosta sa colegă de liceu, actrița Consuela Roșu.

„A fost cel dintâi june-prim al cinematografiei româneşti, înalt, tras ca prin inel, cu părul ondulat, negru ca abanosul, cu zâmbet răvăşitor, ochi vioi şi inflexiuni ale vocii menite să ademenească orice femeie care i-ar fi ieşit în cale”, era descris actorul în tinerețe.

Iurie Darie a fost actor celebru îndrăgit de femei SURSA arhivă
Iurie Darie a fost actor celebru îndrăgit de femei SURSA arhivă

Mariajul cu Iurie Darie cu Consuela a avut ca rod un fiu - de altfel, unicul copil al actorului, regizorul Alexandru (Ducu) Darie. Soția lui însă a murit din motive necunoscute. Ceea ce este ciudat însă este faptul că ultima dorință a Consuelei Darie a fost ca Iurie Darie să se căsătorească cu actrița Anca Pandrea.

La început, actorul nu considera că va mai putea iubi pe altcineva, însă treptat s-a apropiat tot mai mult de actrița care i-a devenit, ulterior, parteneră de viață. Deși nu s-a căsătorit niciodată cu ea, au avut o relație de peste 20 de ani, Anca fiind și ea fostă colegă de liceu cu cei doi. În cele peste două decenii, cât au format cel mai fericit cuplu, au ajuns numai în faţa preotului care i-a cununat, dar niciodată în faţa ofiţerului stării civile, deşi au avut cel puţin trei tentative în acest sens.

Iurie Darie s-a stins din viață pe data de 9 noiembrie 2012, la vârsta de 83 de ani, din cauza unui accident vascular cerebral.

Iurie Darie s-a iubit cu Anca Pandrea peste 20 de ani SURSA arhivă
Iurie Darie s-a iubit cu Anca Pandrea peste 20 de ani SURSA arhivă

După moartea tatălui, Ducu Darie a susținut că nu are nevoie de averea lăsată în urmă de acest, și că ar prefera ca toți banii să ajungă la Anca Pandrea, cea care i-a fost alături actorului până în ultimul moment. Din păcate, Ducu nu a mai reușit să ajungă în instanță și să-i cedeze femeii drepturile promise, deoarece s-a stins din viață la doar 60 de ani din cauza cirozei. După moartea lui Ducu, toată averea a ajuns la Serghei Darie, nepotul lui Iurie Darie (fiul lui Ducu). 

De-a lungul timpului, Iurie Darie a jucat pe scena mai multor teatre, printre care și Teatrul de Comedie din București, Radu Beligan fiind cel care i-a oferit nenumărate roluri. Cel mai cunoscut rol al său a fost cel din seria BD - Brigada Diverse, unde a jucat alături de Toma Caragiu, Sebastian Papaiani, Dem Rădulescu și Puiu Călinescu. Actorul a apărut și în emisiuni pentru copii, în care le-a arătat tuturor tehnicile sale de desen, telespectatorii fiind uimiți de abilitatea sa de a desena cu două mâini.

A jucat în proape 60 de filme, printre care „Brigada Diverse în alertă!“ (1971), „B.D. la munte și la mare“ (1971), „Ciprian Porumbescu“ (1973), „Frații Jderi“ (1974), „Mușchetarul român“ (1975), „Frați de cruce“ (1975).

Ion Dichiseanu, iubit și rănit în orgoliu de iubirea vieții lui

Ion Dichiseanu a fost mereu un bărbat chipeș și inteligent, așa că nu e de mirare că multe femei îl admirau. În trecut, el s-a iubit cu celebra Sara Montiel, vedetă a anilor '60. Marele actor și-a scris memoriile și a vorbit despre relația cu Sara, pe care a întâlnit-o la Festivalul de Film de la Beirut, în anii 1960. Actrița a venit și în România pentru Ion Dichiseanu. Ea a cântat la Sala Palatului, apoi s-a reunit cu iubitul ei. Atunci, celebra Sara Montiel a stat două luni și jumătate în România. Cu toate acestea, relația celor doi nu a mers conform planului.

Ion Dichiseanu, dichisit ca întotdeauna SURSA arhivă
Ion Dichiseanu, dichisit ca întotdeauna SURSA arhivă

Orgoliul lui masculin a fost rănit atunci când ea, care câștiga mult mai mult ca el, i-a oferit bani să-și cumpere o mașină. Sara a plecat din România și nu s-a mai văzut cu Dichiseanu. Ea a avut o relație cu Regele Spaniei. Sara și Ion Dichiseanu s-au întâlnit după 30 de ani la emisiunea „Surprize, Surprize“ de la TVR1.

Actorul a murit pe 20 mai 2021, după patru luni petrecute internat. El a fost infectat cu o bacterie care i-a afectat plămânul.

După despărțirea de actrița Sara Montiel, Ion Dichiseanu s-a îndrăgostit de Simona Florescu, o tânără care în 1986, când s-au cunoscut, avea doar 19 ani, în timp ce el avea 54 ani. Iubirea lor a durat mai bine de 20 de ani, cei doi având împreună o fiică, Ioana. 

Deși el a fost mult mai în vârstă decât ea, Simona a aflat doar la ofițerul stării civile care este vârsta lui reală. Totuși, în 2008 cei doi s-au separat, dar nu s-a recăsătorit niciunul.

Ion Dichiseanu a jucat în 60 de filme, printre care „Toate pânzele sus“ (1976), „Trandafirul galben“ (1982), „Misterele Bucureștilor“ (1983) sau „Între chin și amin“ (2019). 

Cristea Avram adevăratul crai al cinematografiei românești

Cristea Avram s-a născut pe 28 august 1931 și a murit în 1989, pe 10 ianuarie, la doar 58 de ani. Era un bărbat atrăgător, cu un aspect de James Bond, iar personalitatea sa întregea tabloul unui cuceritor de rang înalt.

Cristea Avram, iubire de film SURSA arhivă
Cristea Avram, iubire de film SURSA arhivă

Renumitul actor a avut o viață demnă de film. În 1969, atunci când actrița Olga Tudorache avea 31 de ani și era foarte îndrăgită de public, Cristea Avram a fost impresionat de talentul și de frumusețea sa. Nu doar atât, dar s-a și îndrăgostit de ea, s-au căsătorit și au avut și un fiu, Alexandru. Toată lumea îi considera cuplul perfect. Însă relația lor a ajuns la final în anul 1965. El a cunoscut-o atunci pe actrița Marina Vlady, o actriță franceză foarte apreciată, de o frumusețe răpitoare. El a jucat alături de ea în ecranizarea romanului „Steaua fără nume“ de Mihail Sebastian.

Atunci când l-a cunoscut pe Cristea Avram, Marina Vlady era căsătorită cu aviatorul Jean-Claude Brouille. Căsnicia lor a durat din 1963 până în 1966. Actrița s-a îndrăgostit la prima vedere de Cristea Avram, care a plecat cu ea la Paris la finalul anilor ’60. Povestea lor de dragoste însă a mai durat doar o perioadă scurtă de timp. În final, Cristea Avram a fost părăsit de Marina Vlady, dar a continuat să joace în filme în Franța, după care s-a mutat în Italia. 

După plecarea sa din România, actorul a jucat într-un singur film alături de cea care îi devenise iubită, însă după aceea a jucat pe platourile de filmare alături de celebra Catherine Deneuve.

După destrămarea căsniciei cu Cristea Avram, Olga Tudorache nu s-a mai căsătorit niciodată. Actorul a fost răpus de cancerul la plămâni în 1989, la Roma, după ce și-a pierdut părinții și fratele.

A jucat în 45 de filme, printre care „Darclée“ (1960), „Nu vreau să mă însor“ (1961), „Steaua fără nume“ (1966).  

Sergiu Nicolaescu, mereu îndrăgostit de femei tinere

Sergiu Nicolaescu s-a născut pe 13 aprilie 1930 la Târgu-Jiu și a murit pe 3 ianuarie 2013, la 82 de ani.

Prezentabil, șarmant și inteligent, marele regizor nu a trecut neobservat de femei. A avut o viaţă tumultoasă nu doar pe platourile de filmare, ci şi în plan sentimental.

Segiu Nicolaescu prefera femeile mai tinere SURSA arhivă
Segiu Nicolaescu prefera femeile mai tinere SURSA arhivă

Prima soție a lui Sergiu Nicolaescu s-a numit Mariana Nicolaescu, însă mariajul lor a durat doar câteva luni. A doua soție a fost pictorița de costume Gabriela Nicolaescu, cu care a rămas zece ani. Sergiu a iubit cu patimă mai multe femei, însă toate tinere. El a spus la un moment dat că nu ar putea avea o relație cu o femeie de 40 de ani.

Așa se face că la 66 de ani, în 1996, a cunoscut-o pe Dana, care avea cu 47 de ani mai puțin ca el. În 2005 s-au căsătorit, Dana devenind a treia lui soție. 

Actor, regizor, producător, Sergiu Nicolaescu a murit pe 3 ianuarie 2013. Avea 82 de ani. Printre cele mai cunoscute filme regizate de el se numără „Dacii“ (1966), „Mihai Viteazul“ (1970), „Nea Mărin miliardar“ (1979), „Noi, cei din linia întâi“ (1986), „Triunghiul morţii“ (1999). De asemenea „Pistruiatul“, „Un comisar acuză“ sau „Cu mâinile curate“ sunt titluri de film asociate cu numele marelui regoizor.

A fost de departe cel mai prolific și mai vizionat regizor român din toate timpurile, cu 54 filme, plus 27 coproducții și peste 1 miliard de spectatori (majoritatea din China și Rusia, dar și 130 milioane de spectatori din România).

Adrian Pintea, profesorul care a stârnit multe pasiuni 

Adrian Pintea era un bărbat frumos care hipnotiza femeile cu ochii săi mari și pătrunzători. În plus, avea o voce puternică la care nicio femeie nu rămânea nepăsătoare.

S-a născut pe 9 octombrie 1954 și a murit pe 8 iunie 2007, la dor 52 de ani.

Adrian Pintea SURSA arhivă
Adrian Pintea SURSA arhivă

La începutul carierei sale, actorul a avut o poveste plină de pasiune cu actrița Irina Petrescu, celebră la acea vreme. Ea avea 36 de ani, iar el - doar 23 ani.

După despărțirea de ea, actorul a avut o perioadă zbuciumată. În viața lui a apărut o femeie care a renunțat la familia ei pentru el. Silvia Mihaela era arhitect de profesie și i-a fost alături în momentele grele. Cei doi s-au căsătorit în 1984.

Apoi, ca profesor, actorul a stârnit multe pasiuni printre studente. Una dintre ele, Laura Jianu, s-a îndrăgostit nebunește de el și a făcut eforturi susținute pentru a fi mai aproape de el. Însă iubirea lor s-a încheiat brusc după ce Laura a absolvit facultatea, s-a căsătorit și a plecat în Anglia. Însă relația cu soția lui era deja distrusă și nu s-a mai reparat niciodată.  

A treia lui mare iubire a fost Lavinia Tatomir, pe care a întâlnit-o când el avea 43 de ani, iar ea - numai 16 ani. Lavinia era fiica medicului Teatrului Național din Craiova și era celebră pentru puterile sale energetice. Diferența de vârstă dintre cei doi era de aproape 27 de ani. Cei doi s-au căsătorit pe 25 decembrie 2000, când ea era proaspătă studentă la Medicină.

Adrian Pintea a încetat din viață pe 8 iunie 2007, la Spitalul Clinic Fundeni, unde a fost internat în stare gravă.

A jucat în 25 de filme, cel mai important rol fiind Iancu Jianu. 

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite