Cum era, în realitate, Luciano Pavarotti, tenorul care a fermecat lumea: „Se purta ca şi cum ar fi fost stăpânul lumii“

0
Publicat:

Luciano Pavarotti, care astăzi ar fi împlinit 88 de ani, era o cu totul altă persoană în spatele cortinei. Dezvăluirea a fost făcut de fostul său agent, Herbert Breslin, care i-a fost alături 36 de ani. Mai mult decât atât, acesta l-a numit chiar "monstru".

Despre tenorul care a fermecat o lume întreagă, Herbert Breslin a povestit în cartea „Eu şi Regele“. Volumul este „povestea unui tânăr simplu şi adorabil, care s-a transformat într-un superstar agresiv şi nefericit“.

Luciano Pavarotti, tenorul care a fermecat lumea FOTO Getty Images
Luciano Pavarotti, tenorul care a fermecat lumea FOTO Getty Images

Herbert Breslin şi Luciano Pavarotti au încheiat colaborarea după aproape patru decenii, în 2002, atunci când tenorul a ales să lucreze cu impresarul ungur Tibor Rudas, iniţiatorul proiectului „Trei tenori“.

În cartea lui Breslin, marele Pavarotti este portretizat ca un bărbat cu un apetit uriaş pentru mâncare, dar şi pentru femei, având, în jurul său, un adevărat „harem de asistente şi admiratoare“. De altfel, artistul şi-a părăsit prima soţie, cu care avea 3 fiice, pentru asistenta Nicoletta (33 de ani), cu care s-a căsătorit în 2003, deşi era o diferenţă de 34 de ani între ei. Pe aceasta o numea, potrivit lui Breslin, „preferata mea din harem“, relata clickpentrufemei.ro.

Câteodată, era un client grozav. Câteodată, se purta ca şi cum ar fi fost stăpânul lumii, inclusiv al meu. Alteori era un prieten bun şi generos, iar uneori era o adevărată pacoste“, scria Herbert Breslin.

Era obsedat de mâncare

De asemenea, fostul impresar  spune că era „fascinat“ de apetitul lui Pavarotti şi scria în carte că acesta era obsedat de mâncare. De altfel, de-a lungul carierei, a avut numeroase fluctuaţii de greutate, iar, în total, spune Breslin, Pavarotti s-a îngrăşat şi a slăbit 2.500 de kilograme!

Breslin relatează și cum reacționa Pavarotti după concertele fenomenale pe care le-a susţinut alături de Placido Domingo şi José Carreras. La fiecare spectacol pe care îl aveau împreună, cei trei tenori câştigau câte un milion de dolari. Totuşi, lui Pavarotti i se părea că meritul e numai al său: „Nici în visele lui nu va avea Placido Domingo o voce ca a mea“. Ca (proape) orice italian, era foarte superstiţios, de aceea, pentru a nu avea ghinion, îşi atingea testiculele, oriunde s-ar fi aflat, mai povestea fostul său manager.

Marele tenor a făcut playback

Luciano Pavarotti a debutat pe scena sălii de operă din Reggio Emilia, pe 29 aprilie 1961, cu aria lui Rodolfo din „La Boema” de Puccini. Pavarotti a avut patru fete, trei din prima căsătorie cu Adua și o fată împreună cu a doua soție, Nicoletta Mantovani.

Luciano Pavarotti a susținut ultimul său concert în februarie 2006, la deschiderea Jocurilor Olimpice de Iarnă de la Torino, când a interpretat aria Nessun dorma. Din cauza condiției sale fizice precare, cauzate de cancerul care îl măcina, ar fi fost prea periculos pentru el să riște o prestație live în fața unei audiențe globale, așa că aceasta a fost prima (și ultima) dată în cariera sa când marele tenor a făcut playback. A murit în 2007, tot la Modena, acolo unde s-a născut.

Faimosul interpret de operă a încetat din viaţă pe 6 septembrie 2007, la 71 de ani, din cauza unui cancer la pancreas. Herbert Breslin a murit şi el, în 2012.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite