Paula Seling susţine concerte în ţară şi în străinătate, înainte de finala Eurovision

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Paula Seling, care, alături de Ovi, va reprezenta România la Eurovision, se pregăteşte de marea finală de la Copenhaga printr-o serie de concerte în ţară şi peste hotare, primul eveniment având loc la Hard Rock Café din Bucureşti, pe 20 martie.

Împreună cu band-ul care o acompaniază, Paula Seling va avea o prima apariţie într-un recital la Hard Rock Café din Bucureşti, pe 20 martie, de la ora 21:00. Apoi, pe 23 martie, Paula Seling va concerta la Filarmonica „Banatul“ din Timişoara, iar, pe 24 martie, la Filarmonica „Oltenia“ din Craiova. Ambele concerte vor începe la ora 19:00, iar biletele au fost puse deja în vânzare.

De asemenea, Paula Seling va susţine concerte în Bruxelles, Amsterdam şi Londra.

Programul spectacolelor va include cele mai cunoscute piese din repertoriul Paulei Seling, între care „Ploaie în luna lui marte“, „Trurli“, „Ce bine că eşti“, „Timpul“, „Promit“, cântece mai noi, precum „Acasă“ şi „Pansament“, dar şi piese-tribut adus unor mari artişti internaţionali: „Caruso“, „I Will Always Love You“ şi „September“. Totodată, nu vor lipsi piesele care poartă emblema Eurovision: „Playing With Fire“ şi „Miracle“.

Paula Seling şi Ovi vor reprezenta România la Eurovision Song Contest de la Copenhaga (Danemarca), cu piesa „Miracle“, câştigătoare a finalei selecţiei naţionale a Eurovision, care s-a desfăşurat sâmbătă, la Teatrul „Sică Alexandrescu“ din Braşov. Piesa a fost compusă de Ovidiu Cernăuţeanu (Ovi), Phillip Halloun, Victor Forberg Skogberg şi Frida Amundsen.

„Miracle“, melodia cu care Paula Seling şi Ovi reprezintă România la Eurovision

România va intra în a doua semifinală a concursului Eurovision, care se va desfăşura pe 8 mai, la Copenhaga, în Danemarca. Finala internaţională a concursului Eurovision va avea loc pe 10 mai şi va putea fi urmărită la TVR.

Melodia „Miracle“ a fost aleasă în urma punctajului primit de la juriul de specialitate (50%) şi prin televoting (50%). Juriul selecţiei naţionale a Eurovision a fost format din: Mădălin Voicu (preşedintele juriului), Alexandra Cepraga, Nico, Nancy Brandes şi Bobby Stoica.

Eurovision Song Contest 2014 se va desfăşura în Copenhaga, după ce ediţia de anul trecut a concursului a fost câştigată de Emmelie de Forest, reprezentanta Danemarcei, cu piesa „Only Teardrops“.

Cezar Ouatu, reprezentantul României la Eurovision 2013, s-a clasat pe locul al 13-lea în concursul a cărui finală a avut loc la Malmö Arena (Suedia). Cezar a participat la Eurovision 2013 cu piesa „It’s My Life“ (muzică şi versuri Cristian Faur).

Eurovision este o competiţie muzicală internaţională, organizată de European Broadcasting Union (EBU), cea mai mare asociaţie a televiziunilor publice din Europa. Prima ediţie a avut loc în 1956, la Lugano, în Elveţia. Difuzat fără întrerupere, timp de 58 de ani, show-ul a devenit unul dintre cele mai longevive şi mai urmărite programe de televiziune din lume. Printre artiştii care au urcat, de-a lungul anilor, pe scena Eurovision se numără: ABBA, Julio Iglesias, Celine Dion, Johnny Logan.

Televiziunea Română, membră a EBU, este organizatoarea Selecţiei Naţionale şi participă la competiţia europeană din anul 1993.

Cele mai bune performanţe ale României la acest concurs au fost: de două ori locul al treilea (Luminiţa Anghel & Sistem - Kiev, 2005; Paula Seling şi Ovi - Oslo, 2010) şi o dată locul al patrulea (Mihai Trăistariu - Atena, 2006). Melodia românească cu cel mai mare punctaj obţinut în finala Eurovision (172 de puncte) este „Tornero“, compusă de Eduard Cârcotă şi interpretată de Mihai Trăistariu.

Muzică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite