„The Grand Budapest Hotel“, marele câştigător la premiile Sindicatului scenariştilor americani 2015

0
Publicat:
Ultima actualizare:
„Hotel Grand Budapest“ este singura comedie nominalizată la Oscar 2015, la categoria Cel mai bun film
„Hotel Grand Budapest“ este singura comedie nominalizată la Oscar 2015, la categoria Cel mai bun film

„Hotel Grand Budapest/ The Grand Budapest Hotel“, de Wes Anderson, a fost marele câştigător al galei Sindicatului scenariştilor americani (Writers Guild Awards/ WGA), care a avut loc sâmbătă seară, la Los Angeles, transmite Reuters.

Comedia „Hotel Grand Budapest/ The Grand Budapest Hotel“ a primit premiul pentru Cel mai bun scenariu original, care a fost semnat de scenaristul Hugo Guinness şi regizorul Wes Anderson.

„The Grand Budapest Hotel“ concurează pentru nouă premii Oscar, inclusiv la categoria Cel mai bun film, şi l-a surclasat astfel pe celălalt mare favorit al galei WGA, „Boyhood/ 12 ani de copilărie“, de Richard Linklater.

La categoria Cel mai bun scenariu adaptat a fost recompensat Graham Moore, pentru „The Imitation Game/ Jocul codurilor“, de Morten Tyldum, un film despre matematicianul Alan Turing, care a spart codul Enigma folosit de nazişti pentru a comunica în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial.

Prezentată anul acesta de actriţa Lisa Kudrow, starul serialului de succes „Prietenii tăi/ Friends“, gala premiilor Sindicatului scenariştilor americani oferă rezultate amestecate despre predicţiile privind premiile pentru Cele mai bune scenarii - adaptat, respectiv original - la Oscaruri.

Aceste premii cresc însă şansele filmelor aflate în cursa pentru Oscaruri, întrucât mulţi dintre membrii Sindicatului scenariştilor americani fac parte şi din Academy of Motion Picture Arts and Sciences, organizaţia care va decerna râvnitele trofee, la Los Angeles, pe 22 februarie.

Anul trecut, filmul „Her/ Ea“, de Spike Jonze, a primit premiul WGA pentru Cel mai bun scenariu adaptat - fiind recompensat ulterior şi cu un Oscar -, însă trofeul pentru Cel mai bun scenariu original a mers la „Captain Phillips/ Căpitanul Phillips“, de Paul Greengrass, în timp ce premiul Academiei americane în categoria similară i-a revenit filmului „12 Years a Slave/ 12 ani de sclavie“.

La gala de sâmbătă seară, premiul pentru Cel mai bun scenariu de documentar i-a revenit filmului „The Internet's Own Boy: The Story of Aaron Swartz“, de Brian Knappenberger.

De asemenea, producţia HBO „Detectivii din Louisiana/ True Detective“ a câştigat premiile pentru Cel mai bun serial nou şi Cel mai bun serial-dramă, iar producţia FX „Louie“ a câştigat trofeul pentru Cel mai bun serial-comedie.

Creatoarea serialului „Anatomia lui Grey/ Grey's Anatomy“, Shonda Rhimes, a primit premiul pentru întreaga carieră, în timp ce regizorul şi actorul Ben Affleck a fost onorat pentru activităţile sale caritabile alături de Eastern Congo Initiative, o organizaţie care se luptă pentru îmbunătăţirea condiţiilor economice din regiunea greu încercată de conflicte.

De asemenea, regretatul Harold Ramis, scenaristul şi regizorul unor filme precum „Pădurea snobilor/ Caddyshack“, „Ziua cârtiţei/ Groundhog Day“ şi interpretul personajului Egon Spengler din „Vânătorii de fantome/ Ghostbusters“, a primit postum premiul Laurel pentru excelenţă în scenaristică.

Filme



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite