Guy Ritchie revine pe marile ecrane cu un film despre o operaţiune din Al Doilea Război Mondial VIDEO

0
Publicat:

Prin cel mai recent film al său, „The Ministry of Ungentlemanly Warfare”, inspirat de o misiune reală din timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, regizorul britanic Guy Ritchie încearcă să lămurească un eveniment istoric semnificativ, dar şi să-şi distreze spectatorii, relatează Reuters, citată de Agerpres.

Este o repovestire ficţionalizată a Operaţiunii Postmaster, un raid desfăşurat în 1941-1942 asupra vaselor germane şi italiene din largul coastelor Africii de Vest, efectuat de o unitate de comando creată de prim-ministrul britanic Winston Churchill şi Special Operations Executive, formată din oficiali militari printre care se număra şi scriitorul Ian Fleming.

Filmul, inspirat dintr-un roman de Damien Lewis şi din documente declasificate ale Ministerului de Război britanic, spune povestea maiorului Gus March-Phillipps, interpretat de Henry Cavill (în vârstă de 40 de ani), aflat în fruntea unei echipe însărcinate cu contracararea naziştilor prin tactici de război „necavalereşti”.

„În stilul tipic al lui Guy Ritchie, este o poveste uşor hiperbolizată. Este versiunea amplificată, mai palpitantă a poveştii, însă prezintă în continuare acele personaje aşa cum au fost, adică ale unor indivizi incredibil de curajoşi şi plini de eroism”, a spus actorul britanic Henry Cavill într-un interviu. 

Afiș The Ministry of Ungentlemanly Warfare. FOTO The Ministry of Ungentlemanly Warfare
Afiș The Ministry of Ungentlemanly Warfare. FOTO The Ministry of Ungentlemanly Warfare

„Ne-am dorit să ne distrăm”

Guy Ritchie a colaborat la scrierea scenariului.

„Ne-am dorit să ne distrăm. Filmele pe care le fac sunt atât pentru mine, cât şi pentru ceilalţi. Iar dacă pe mine nu mă distrează, bănuiesc că nu-i distrează nici pe alţii. Aşadar aceasta a fost principala mea misiune”, a spus Ritchie.

Regizorul britanic a spus că această operaţiune „a schimbat modul în care s-au dus apoi bătăliile”.

„Motivul pentru care există Navy Seals şi SAS şi aşa mai departe este că, de fapt, baza tuturor a fost această misiune. Şi în mare parte, presupun, aceasta este originea întregului principiu Bond”, a spus Ritchie.

Cary Elwes, care interpretează personajul brigadierului Gubbins „M” a spus că „Ian Fleming îl presa mereu pe personajul interpretat de mine, Gubbins, să spună povestea. Dar din cauza Legii secretelor oficiale, Gubbins nu a putut să facă asta. Aşa că Fleming a decis că va spune povestea prin intermediul lui James Bond. Luăm aşadar parte la naşterea lui Bond prin această poveste”.

„Aştept cu nerăbdare, ca fan al lui Bond şi al întregii francize” 

Pe marginea numelui actorului care îi va succeda lui Daniel Craig în rolul James Bond în franciza cinematografică omonimă se fac tot mai multe speculații.

Cavill şi Golding au apărut amândoi pe lista posibililor succesori.

„Orice s-ar întâmpla, aştept cu nerăbdare, ca fan al lui Bond şi al întregii francize. Dacă avem parte de mai multe filme, este un câştig pentru toată lumea. Este tot ce ne dorim”, a spus Golding.

Filmul a fost realizat în Turcia, iar între filmări, Ritchie a organizat întâlniri şi grătare pentru distribuţie şi echipă, a precizat producătorul filmului, Jerry Bruckheimer.

„E ca şi cum ai merge într-o tabără atunci când lucrezi cu Guy”, a spus Bruckheimer.

Elwes a punctat că Guy este un bucătar foarte bun.

„Îi place să strângă oamenii laolaltă'', a adăugat actriţa Eiza Gonzalez, care o interpretează pe Marjorie Stewart, mulţumindu-i lui Ritchie că a lăsat-o să-şi demonstreze talentul de cântăreaţă în film.

„The Ministry of Ungentlemanly Warfare” va fi proiectat în cinematografe la nivel global începând din 19 aprilie.

Filme



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite