Filme care ar merita o a doua şansă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comic-Con International tocmai s-a încheiat, iar cei de la SlashFilm.com au fost în plină vervă la San Diego.

La evenimentul dedicat iniţial comics-urilor şi filmelor inspirate de ele sunt proiectate, în avanpremieră, câteva dintre cele mai aşteptate producţii care urmează să fie lansate pe ecrane. În unele cazuri, când filmul este încă în lucru, criticii se pot bucura doar de câteva minute de vizionare.

După San Diego, bloggerii de la Slahsfilm.com şi-au confruntat preferinţele şi au pus la cale un top al filmelor văzute la Comic-Con International, de-a lungul timpului, care n-au avut parte de atenţia meritată.

Iată filmele din topul „Cele mai bune filme de la Comic-Com pe care probabil nu le-aţi văzut”:


Ghosts of Mars/Fantomele de pe Marte (2001), regizor John Carpenter

Fantomele lui John Carpenter de pe Marte au pierdut o mulţime de bani. Deşi nu este tocmai un film grozav, merită văzut. Acţiunea este plasată pe planeta Marte, în anul 2176, moment în care omenirea a fost colonizată şi trimisă pe planeta roşie pentru minerit. Operaţiunea de săpare dezlănţuie o armă mortală a spiritelor marţiene, care vor prelua corpurile umane şi nu se vor opri până nu îi vor distruge pe toţi invadatorii planetei. Pam Grier, Jason Statham şi Clea Duvall au jucat în film. La Comic-con 2001, „Spider-Man” al lui Sam Raimi a umbrit lansarea lui „Ghosts of Mars”.


Solaris (2002), regizor Steven Soderbergh

Filmul „Solaris”, în regia lui Steven Soderbergh, este unul dintre cele mai inteligente, atente şi inspirate filme science-fiction. Este foarte bine filmat şi are un sunet excelent, iar în momentul în care ajungi pe aceeaşi lungime de undă cu el, este fascinant. „Solaris” este o poveste de dragoste plasată într-un cadru science-fiction, într-un timp neprecizat din viitor. Rolurile principale sunt interpretate de George Clooney şi Natascha McElhone.

Beowulf (2007), regizor Robert Zemeckis

Ar putea părea oribil în prezent, însă în 2007 a fost un boom! Acesta a fost primul film 3D cu adevărat mare şi a fost destul de bun. Filmul violent, sexy şi puţin vulgar regizat de Robert Zemeckis a adus încasări de 27,5 milioane de dolari în prima săptămână în Statele Unite şi Canada, ajungând  în 2008 la suma de 196 milioane de dolari pe plan mondial. Rolurile principale au fost interpretate de Angelina Jolie şi Ray Winstone.


Thirst/Setea (2009), regizor Park Chan-wook

„Setea”, vine cu o viziune ciudată şi încântătoare asupra vampirilor urbani şi o naraţiune provocatoare şi complexă, în care se amestecă religia, relaţiile, nebunia şi designul interior. Pelicula „Thirst”, regizată de Park Chan-wook („Oldboy”), îl are în rolul principal pe actorul Kang-ho Song, un preot devotat, respectat şi iubit de comunitate, care se oferă voluntar pentru testarea unui vaccin experimental menit să distrugă un virus mortal şi se trezeşte, peste noapte, vampir.
 

Extract (2009), regizor Mike Judge

Pelicula „Extract”, regizată de Mike Judge, a fost considerată o comedie slabă, mult prea mult în linia lui „Office Space” şi „Idiocracy”, însă mai daţi-i o şansă, uitaţi-vă încă o dată la el. Filmul prezintă povestea unui afacerist ghinionist, care trece printr-o perioadă proastă atât pe plan profesional, cât şi sentimental. Lansat în Statele Unite pe 4 septembrie 2009, a încasat în total doar 10 milioane de dolari.
 

9 (2009), regizor Shane Acker

„9” este un film ştiinţifico-fantastic de animaţie, realizat în anul 2009 de Shane Acker. Regizorul lansase anterior, pe cont propriu, un scurtmetraj cu acelaşi nume şi subiect, care a ajuns la Oscar. Lungmetrajul însă a fost considerat un eşec, cineastul însuşi delimitându-se de felul în care studiourile au ales să-i transforme povestea. Îşi împrumută vocile personajelor Elijah Wood, John C. Reilly, Jenniffer Connelly şi Christopher Plummer.
 

Sky Captain and the World of Tomorrow/ Căpitanul Sky şi Lumea Viitorului (2004), regizor Kerry Conran

Deşi lumea nu era pregătită pentru Lumea Viitorului, pelicula a fost una de excepţie, scrie SlashFilm.com. Efectele speciale merită atenţie totuşi, deşi finalul este destul de ciudat. În distribuţie se regăsesc actorii Jude Low, Gwyneth Paltrow şi Angelina Jolie.
 

The Box/ Cutia (2009), regizor Richard Kelly

Thrillerul surprinde povestea cuplului Norma şi Arthur Lewis (Cameron Diaz şi James Marsden) a cărui viaţă se schimbă radical după ce primeşte cadou o simplă cutie. Filmul a fost prezentat la câteva festivaluri în jurul lumii şi a primit o nominalizare la Independent Spirit Award  pentru cel mai bun film şi cel mai bun scenariu. Încasările filmului au depăşit 14 milioane de dolari.
 

Hamlet 2 (2008), regizor Andrew Fleming

Un profesor ameţit de actorie (Steve Coogan) trece printr-o perioadă dificilă şi este luat peste picior atât de către soţia sa, cât şi de către studenţi. Cu toate acestea, nu e omul care să se lase doborat uşor şi încearcă să schimbe lucrurile şi lumea cu ajutorul lui Hamlet, pe care îl interpretează într-o manieră originală. Nu e chiar cea mai bună comedie, dar are câteva scene bune, ce ar merita o doua privire.

Filme



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite