Investigaţii moderne de scintigrafie  decontatate de CASMB. Unde se pot face

Investigaţii moderne de
scintigrafie  decontatate de CASMB. Unde se pot face

Scintigrafia este o investigaţie medicală care poate diagnostica boli grave

Scintigrafia este un examen non-invaziv de medicină nucleară, cu ajutorul căruia se pot diagnostica şi evalua, încă din primele stadii, afecţiuni grave, precum cele din sfera oncologică, endocrinologică, neurologică şi nu numai.

Ştiri pe aceeaşi temă

Investigaţia permite obţinerea unui diagnostic de precizie, informaţiile fiind mult mai complexe, morfologice şi de metabolism, uneori nedetectabile la alte examene imagistice.

“În cadrul Sanador, pacienţii pot beneficia de examinări scintigrafice de înaltă calitate, efectuate de o echipă medicală cu experienţă, cu ajutorul tehnologiei SPECT/ CT, ce are la bază utilizarea unui echipament de ultimă generaţie - aparatul Siemens Symbia Intevo Bold. Acesta reprezintă o platformă ultra-performantă, care asigură acurateţea investigaţiei cu o doză minimă de iradiere. Investigaţiile de medicină nucleară au un rol indispensabil în obţinerea unui diagnostic sigur, stabilirea planului optim de tratament pentru pacient, precum şi în monitorizarea leziunilor şi evaluarea răspunsului la tratament, în cazul pacienţilor oncologici”, a declarat dr. Ruxandra Vlădescu, medic primar radiologie şi imagistică medicală, medicină nucleară, şefa Departamentului de Medicină Nucleară, de la Centrul Oncologic Sanador.

În cadrul centrului por fi decontate de CASMB următoarele tipuri de scintigrafii: scintigrafie osoasă localizată / completă, scintigrafie tiroidiană, scintigrafie paratiroidiană şi scintigrafie renală.

În ce constă procedura

Procedura este una non-invazivă şi nedureroasă. Pacientului i se administrează intravenos o substanţă radioactivă numită “trasor”, care se distribuie la nivelul organului ce urmează a fi examinat.

Ulterior, corpul pacientului este scanat cu ajutorul echipamentului SPECT-CT  - single photon emission tomography, care detectează radiaţiile, obţinându-se imagini funcţionale şi morfologice ale organelor/ţesuturilor explorate.

Doza de radioactivitate administrată pacientului este controlată, minimă şi calculată în baza datelor personale ale acestuia, asigurându-se astfel o calitate deosebită a investigaţiei, cu afectarea minimă a stării de sănătate a pacientului.

 

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările