Asociaţia Medicilor Independenţi: Clinicile noastre rămân deschise pentru pacienţii cronici

Asociaţia Medicilor Independenţi: Clinicile noastre rămân deschise pentru pacienţii cronici

Clinicile private rămân deschise

Asociaţia Medicilor Independenţi (AMI) susţine în această perioadă eforturile statului român de a face faţă solicitărilor medicale pentru pacienti, altele decat cele legate de COVID-19, potrivit unui comunicat.

Ştiri pe aceeaşi temă

În această perioadă dificilă, problemele de sănătate ale bolnavilor cronici nu dispar, tratamentele şi procedurile medicale de care au nevoie trebuie oferite fără sincope. 
Comunitatea AMI pune la dispoziţie toate specialităţile conexe si face tot posibilul să degreveze instituţiile sanitare de stat prin susţinerea aceluiaşi ritm de intervenţii chirurgicale care nu suferă amânare şi să gestioneze rapid şi integral problemele medicale ale pacientului legate de prevenţie/screening, diagnostic de certitudine, soluţii terapeutice, act chirurgical şi post-terapii, lăsând astfel locuri de spitalizare şi Anestezie Terapie Intensivă libere pentru pacienţii cu COVID-19, potrivit unui comunicat AMI. 
În acest sens, majoritatea clinicilor din reţeaua AMI vor rămâne deschise. Totodată, în interiorul clinicilor au fost luate măsuri speciale pentru siguranţa pacienţilor şi a    personalului, în acord cu normele comunicate de autorităţile sanitare în contextul îmbolnăvirilor cu COVID – 19, se mai spune în comunicat. 
 
Clinicile din comunitatea AMI sunt în contact permanent între ele şi, în caz de nevoie, îşi acordă suport pentru ca niciunui membru din comunitate să nu-i lipsească materiale sanitare sau alte tipuri de resurse necesare desfaşurării actului medical, potrivit acelaiaşi surse. 
Totodată, pacienţii beneficiază de suport telefonic pentru a fi evitată orice deplasare care nu este absolut necesară în această perioadă. Pentru cazurile de pacienţi cronici sau cu afecţiuni complexe, cum este cazul pacienţilor cu diagnostic oncologic, acolo unde clinicile din AMI au infrastructura necesară, preiau aceşti pacienţi pentru a degrava sistemul de stat care în această perioadă are nevoie de resurse pentru a se ocupa de pacienţii infectaţi cu COVID-19.
 
Pacientii cu afecţiuni cardiace, diabet şi cei care suferă de diverse forme de demenţe sau au un diagnostic cronic, oncologic, spre exemplu, potrivit datelor la nivel internaţional, sunt cei mai sensibili în faţa COVID-19. Şi de aceea este extrem de important ca tratamentul lor să fie făcut fără întreruperi în această perioadă.
“Este un moment greu pentru care noi, ca medici, ne-am pregătit toată viaţa profesională de până acum şi este important să fim solidari, să încercăm să limităm efectele cumplite ale acestei pandemii. Încercăm să preluăm din presiunea pe care sistemul sanitar de stat o resimte, să rezolvăm cât mai multe dintre solicitările bolnavilor, să găsim opţiuni de tratament chiar şi de la distanţă pentru cei cu probleme a căror rezolvare chiar nu suportă amânare”, a declarat dr. Wargha Enayati, membru fondator AMI.

Cine face parte din Asociaţie

AMI este compusă din: Dr. Leventer Center, Intermedicas, Centrul Medical Provita, Clinica si Spitalele Wellborn, Otomed, Elgin Med ,Green Onco Medical, Personal Genetics, Zetta, ILRO Medical, BB Care Medical, Rosana Medical, Mondoped pediatrix, Centrul Medical Bellanima, Neuroaxis, Clinica Somnolog,  Policlinica Sala Palatului, SuperDiet, Digest Med, Clinica Oana Nicolau, Artro Sport Clinic Coloana Medicala, CMI Prof Dr Craiu Dana, PFA Prof Sidenco Elena Luminita, Mediplus, Clario, Clinica Donna, Evomed, Osteodensys.
Medicii care fac parte din Asociaţie pot fi găsiţi la numărul de telefon 021/ 222 1370. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: