Adevărul Live de la 13.00: Cum s-a schimbat interesul românilor pentru abonamentele medicale private

Adevărul Live de la 13.00: Cum
s-a schimbat interesul românilor pentru abonamentele medicale private

România ocupă locul 3 în UE la decesele din cauze prevenibile, decese care pot fi evitate în principal prin intervenţii de sănătate publică şi de prevenţie primară. Una din cele mai bune măsuri pentru îmbunătăţirea accesului la intervenţiile preventive este abonamentul medical.

Datele Reţelei de sănătate REGINA MARIA arată o creştere în 2021 de 15% a segmentului de abonamente medicale şi o dublare a numărului de companii de tip IMM care au ales acest beneficiu pentru angajaţii săi. Raportat la ultimii doi ani, numărul companiilor care au oferit angajaţilor abonamente medicale a crescut cu 65%. În prezent, REGINA MARIA gestionează un portofoliu de 8000 de companii, deţinând o cotă de piaţă de 40% din topul celor mai mari 1.000 de companii din România, iar creşterea cea mai importantă este cea a companiilor de tip IMM (mici şi mijlocii) – de peste 2,5 ori mai mare. În 2021 au intrat în portofoliul Reţelei peste 1.000 de astfel de companii care nu mai oferiseră până atunci beneficii de sănătate angajaţilor. Conform studiului EY - „Piaţa abonamentelor medicale: analiza impactului economic şi social în România”, în România există peste 1,6 milioane de abonaţi, reprezentând peste 30% din totalul angajaţilor activi din economie. Comparativ, în România numărul abonamentelor este de 4 ori mai mare decât cel al asigurărilor medicale.

Abonamentul REGINA MARIA le oferă acces la o reţea de peste 350 de clinici şi peste 3000 de medici din toată ţara, medici disponibili în 48 de ore pentru consult, astfel încât pacienţii să beneficieze de îngrijire medicală de calitate la standarde internaţionale. De asemenea, pe baza abonamentului medical, abonaţii au acces în Clinica Virtuală care oferă posibilitatea de a beneficia de consultaţii online, desfăşurate de la distanţă, chiar şi a doua zi de la programare.

Andreea Minuţă, directorul executiv al Diviziei de abonamente Reţeaua de sănătate Regina Maria, explică la Adevărul Live cum s-a schimbat interesul românilor pentru abonamentele private după perioada pandemiei.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările