Regeneron spune că tratamentul său cu anticorpi COVID-19 ar putea fi mai puţin eficient împotriva Omicron

Regeneron spune că tratamentul său cu anticorpi COVID-19 ar putea fi mai puţin eficient împotriva Omicron

Acţiunile Regeneron au scăzut cu 2,8%, la 636 de dolari Foto: Arhivă

Tratamentul cu anticorpi COVID-19 al Regeneron Pharmaceuticals şi alte medicamente similare ar putea fi mai puţin eficiente împotriva noii variante a coronavirusului Omicron, a declarat marţi compania.

Ştiri pe aceeaşi temă

Producătorul de medicamente a precizat că sunt în curs de desfăşurare analize suplimentare pentru a confirma şi cuantifica acest impact potenţial folosind secvenţa reală a variantei Omicron, conform Reuters.

Acţiunile Regeneron au scăzut cu 2,8%, la 636 de dolari, după acest anunţ. 
 
Pieţele globale au scăzut marţi în urma declaraţiilor directorului general al Moderna, care a spus că este puţin probabil ca vaccinurile COVID-19 să fie la fel de eficiente împotriva Omicron ca şi până acum. 
 
Regeneron a spus că cercetările efectuate arată că mutaţiile prezente la Omicron indică faptul că "este posibil să existe o activitate de neutralizare redusă a imunităţii induse de vaccin şi a imunităţii aduse de anticorpii monoclonali". 
 
Analiza a inclus cocktailul de anticorpi REGEN-COV al Regeneron, potrivit companiei. 
 
Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi oamenii de ştiinţă au declarat zilele acestea că ar putea dura săptămâni pentru a înţelege dacă Omicron este susceptibil să provoace boli grave sau să evite protecţia împotriva imunităţii induse de vaccinuri. 
 
Producătorii de vaccinuri se pregătesc deja pentru situaţia în care vaccinurile lor actuale sunt mai puţin eficiente împotriva noii variante, mai multe companii anunţând luni că au început să lucreze la vaccinuri adaptate pentru Omicron.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările