O combinaţie de tratamente inovative aduce noi speranţe pentru femeile cu cancer de sân

O
combinaţie de tratamente inovative aduce noi speranţe pentru femeile cu cancer
de sân

Cancerul de sân ocupă locul al doilea în topul bolilor oncologice la femei

Prin adăugarea de ribociclib, un medicament care atacă direct celulele canceroase, la terapia hormonală standard folosită în tratamentul cancerului mamar s-a observat o creştere semnificativă a speranţei de viaţă la pacientele premenopauză care suferă de forme avansate ale bolii, potrivit Press Association.

Ştiri pe aceeaşi temă

Această combinaţie de tratamente inovative scade riscul de deces cu circa o treime, comparativ cu grupul care a fost tratat cu terapia hormonală standard, potrivit studiului prezentat cu ocazia întrunirii anuale a Asociaţiei Americane pentru Oncologie Clinică de la Chicago, preluat de agerpres.ro.

Studiul coordonat de Dr. Sara Hurvitz de la Universitatea California din Los Angeles a fost realizat pe un grup de 672 de femei premenopauză, cu vârsta mai mică de 59 de ani, care au o formă avansată de cancer mamar HER2 negativ.

Participantele la studiu au primit fie ribociclib, un medicament care acţionează direct asupra ţesutului canceros, limitând dezvoltarea celulelor canceroase, fie un placebo. Toate participantele la experiment au primit terapie hormonală împotriva acestui tip de cancer. După 42 de luni, 70% din femeile care au primit terapia combinată sunt încă în viaţă, prin comparaţie cu 46% din grupul celor care au primit doar terapia hormonală.

Delyth Morgan, directorul executiv al organizaţiilor Breast Cancer Care şi Breast Cancer Now, a calificat rezultatele acestui studiu drept „o veste incredibil de bună pentru paciente cât şi pentru familiile lor“.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările