Numărul testărilor pentru depistarea COVID-19 urcă spre 5.000 pe zi

Numărul testărilor pentru depistarea COVID-19 urcă spre 5.000 pe zi

Depăşim până luni 5.000 de teste zilnic

Pentru a evita întârzierea diagnosticării infecţiei cu COVID-19, premierul Ludovc Orban a anunţat la radioul public că, astăzi, 9 aprilie, s-au înregistrat 4.599 de teste, cele mai multe de când a început epidemia, şi că, până luni, 13 aprilie, numărul va creşte la 5.000 pe zi.

Obiectivul acesta poate fi atins, a dat de înţeles premierul în declaraţiile făcute la Radio România Actualităţi, subliniind că, mărind numărul de teste efectuate, nu vor mai exista întârzieri în diagnosticare, iar diagnosticarea se va face în maximum 24 de ore din momentul solicitării. Cu alte cuvinte, luând asemenea măsuri, posibilii infectaţi vor fi detectaţi mai repede şi trataţi.

“În ceea ce priveşte capacitatea de testare, de diagnosticare, a crescut constant această capacitate. La ora actuală putem procesa peste 4.000 de teste zilnic, iar obiectivul nostru este să depăşim până luni 5.000 de teste zilnice, astfel încât să nu mai existe întârzieri de diagnosticare şi diagnosticarea să se poată face pe un termen de maximum 24 de ore din momentul solicitării, a afirmat premierul.

Perioada penuriei de echipamente medicale, depăşită

Citeşte continuarea aici

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos: