Factorii care cresc riscul de cancer de piele

Factorii care cresc riscul de cancer de piele

Iubitorii de zahăr prezintă un risc mai mare de a face cancer.

La fel ca orice alt organ, pielea se poate îmbolnăvi. Ştim că cea mai gravă şi frecventă boală dermatologică este cancerul - afectează celulele tegumentului -, iar obiceiurile care cresc riscul de cancer de piele sunt:

Ştiri pe aceeaşi temă

Lipsa cremei/loţiunii cu protecţie solară

Un număr tot mai mare de studii arată că razele ultraviolete sunt cele care provoacă apariţia cancerului de piele, iar modul prin care putem preveni boala este aplicarea cremelor sau loţiunilor cu protecţie solară. Indiferent de ce anotimp este, aceste produse nu trebuie să lipsească din rutina de îngrijire. 

Alimentaţia săracă

Dacă alimentaţia zilnică este limitată şi lipsesc legumele şi fructele, atunci celulele pielii se pot îmbolnăvi şi atacă celulele canceroase, care se pot dezvolta şi multiplica alarmant de repede. Fructele şi legumele sunt sursă de antioxidanţi, compuşi cunoscuţi pentru faptul că previn cancerul, inclusiv cancerul de piele. Aşadar, începe să incluzi în dieta zilnică mai multe fructe şi legume.

Descoperă ce alţi factori cresc riscul de cancer de piele pe clickpentrufemei.ro. 

 

Aceştia sunt factorii care cresc riscul de cancer bucal!

Alimente care reduc riscul de cancer la colon

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: