Deficitul de magneziu produce efecte neplăcute în tot organismul

Deficitul de magneziu produce efecte neplăcute în tot organismul

Crampele musculare, oboseala, apatia şi anxietatea, oasele fragile şi tensiunea mare sunt probleme de sănătate asociate cu deficitul de magneziu, potrivit healthline.com.

Cum se manifestă deficitul de magneziu: cârceii şi crampele musculare

Contractura musculară localizată persistentă şi dureroasă (cârceii), crampele musculare, reprezentând contracţii involuntare dureroase la nivelul muşchilor şi tremorul, pot fi consecinţe ale deficitului de magneziu. Aceste simptome sunt date de hiperstimularea muşchilor.

Se ajunge aici din cauza prezenţei unei cantităţi prea mari de calciu la nivelul celulelor, iar supliementele cu magneziu pot îmbunătăţi situaţia pentru că magneziul este implicat în mecanismul de absorbţie a calciului în sânge. Atenţie, specialiştii spun că rezultatele pozitive se observă mai ales în cazul administrării la tinerii cu deficit de magneziu, în timp ce în cazul adulţilor şi vârstnicilor, tratamentul crampelor musculare cu supliemente de magnenziu trebuie studiat suplimentar.

Mai multe detalii pe clicksanatate.ro.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: