O parte nou descoperită a sistemului imunitar ar putea trata toate cancerele

O parte nou descoperită a sistemului imunitar ar putea trata toate cancerele

Sistemul imunitar poate detecta celulele maligne

O parte nou descoperită din sistemul imunitar uman, o celulă T imunitară, poate fi eficientă în tratarea tuturor tipurilor de cancer.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cercetătorii Universităţii din Cardiff, Ţara Galilor, au descoperit faptul că există un tip de celulă T care poate lupta împotriva unor cancere diferite, acest lucru fiind o noutate.

Sistemul imunitar este forma de apărare naturală a organismului uman împotriva infecţiilor, dar atacă şi celulele canceroase. Oamenii de ştiinţă au căutat moduri „neconvenţionale” şi nedescoperite până în prezent în care sistemul imunitar atacă tumorile. Ei au găsit o celulă T în sânge. Aceasta este o celulă imună care poate scana corpul pentru a determina dacă există o ameninţare ce trebuie eliminată. Diferenţa este că această celulă poate ataca un spectru larg de cancere.

„Există, astfel, şansa de a trata orice pacient”, a declarat profesorul Andrew Sewell pentru BBC. „Înainte, nimeni nu credea că asta poate fi posibil. Sporeşte şansele pentru un tratament împotriva tuturor cancerelor. Un singur tip de celulă T care poate fi capabilă să distrugă multe tipuri de cancere”.

Astfel, studiul publicat în Nature Immunology a arătat faptul că acest tip de celulă T acţionează pe un receptor MR 1 de pe suprafaţa fiecărei celule şi poate distinge celulele maligne de cele normale.

Studiul a fost făcut pe şoareci, dar rezultatele au fost încurajatoare. ”Suntem primii care găsesc acest tip de celulă T care poate recunoaşte receptorul MR1”, a spus Garry Dolton, cercetător în echipa care a făcut descoperirea.

Tratamente pentru cancer cu celule T există deja, iar dezvoltarea imunoterapiei a cunoscut una dintre cele mai importante avansări în domeniu. 

Cercetătorii spun că receptorul acestei celule T ar putea duce la un tratament universal al cancerului.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: