AstraZeneca a anunţat că tratamentul său cu anticorpi nu a prevenit simptomele de COVID-19 la pacienţii expuşi

AstraZeneca a anunţat că tratamentul său cu anticorpi nu a prevenit simptomele de COVID-19 la pacienţii expuşi

FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

AstraZeneca a declarat marţi că un studiu al tratamentului său cu anticorpi monoclonali, AZD7442, nu a îndeplinit obiectivul principal de prevenire a COVID-19 simptomatic la persoanele expuse recent la noul coronavirus. Participanţii la studiu au fost nevaccinaţi şi aveau vârsta de peste 18 ani.

Ştiri pe aceeaşi temă

AZD7442 a redus riscul de a dezvolta o formă de boală simptomatică doar cu 33% în comparaţie cu grupul placebo, ceea ce nu este semnificativ din punct de vedere statistic.

„Deşi acest studiu nu a îndeplinit obiectivul primar împotriva bolilor simptomatice, suntem încurajaţi de protecţia observată la participanţii negativi la PCR în urma tratamentului cu AZD7442", a declarat Mene Pangalos, vicepreşedinte executiv AstraZeneca.
 
AstraZeneca studiază tratamentul şi pe pacienţi pre-expuşi pentru a putea vedea dacă previne apariţia unor forme grave ale bolii.
 
Terapia cu anticorpi monoclonali aparţine unei clase de medicamente care imită anticorpii naturali pe care organismul îi produce pentru a combate infecţia.
 
În octombrie, AstraZeneca a semnat un acord cu producătorul Lonza pentru a produce medicamentul pe bază de anticorpi începând cu a doua jumătate a anului 2021.
 
AZD7442 este dezvoltat cu sprijinul guvernului SUA. AstraZeneca a anunţat în martie un acord cu guvernul SUA pentru a furniza până la o jumătate de milion de doze de AZD7442. Compania a declarat marţi că este acum în discuţii cu guvernul SUA cu privire la următorii paşi ai acordului.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările