Ce afecţiuni pot fi tratate cu ajutorul chirurgiei robotice, cea mai avansată tehnică chirurgicală minim-invazivă

Ce afecţiuni pot fi tratate cu ajutorul chirurgiei robotice,
cea mai avansată tehnică chirurgicală minim-invazivă

Dr. Bogdan Marţian, medic primar Chirurgie generală cu competenţe în Chirurgie laparoscopică şi Chirurgie robotică, şeful Secţiei Chirurgie Generală din Spitalul Clinic Sanador.

Gândită cu scopul de a depăşi limitele chirurgiei clasice, cât şi pe cele ale chirurgiei laparoscopice şi de a îmbunătăţi capacitatile tehnice ale chirurgului, chirurgia robotică permite efectuarea unor operaţii complexe cu o mai mare precizie, flexibilitate şi control.

Traducându-se drept o metodă de intervenţie ce oferă rezultate mai bune, cu mai puţine riscuri şi complicaţii, chirurgia robotică este un nou pas al chirurgiei minim invazive după chirurgia laparoscopică, care a înlocuit deja chirurgia convenţională în mai multe domenii.

Precizia oferită de această tehnică îi permite medicului să păstreze cât mai mult ţesut sănătos şi să menajeze structurile nervoase şi vasculare, salvând astfel funcţii fiziologice importante.

Despre beneficiile acestei tehnici vorbim de la ora 14.00 cu Dr. Bogdan Marţian, medic primar Chirurgie generală cu competenţe în Chirurgie laparoscopică şi Chirurgie robotică, şeful Secţiei Chirurgie Generală din Spitalul Clinic Sanador.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările