Efectul usturoiului pe stomacul gol. În ce boli este eficient cel mai puternic antibiotic din lume

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gătit, usturoiul îşi pierde mare parte din calităţile lui medicinale, însă consumat pe stomacul gol are o eficienţă maximă nu doar în eliminarea germenilor care provoacă virozele şi gripele.

Principalul compus din usturoi - şi cel care îi dă mirosul specific – este alicina, cu efecte antimicrobiene, antifungice şi antioxidante. În plus, usturoiul este bogat în  vitamine şi nutrienţi, inclusiv vitaminele B1, B6, C, calciu, magneziu, cupru, seleniu şi multe altele.

Pentru a păstra toate beneficiile pentru sănătate ale usturoiului e bine să-l consumăm în stare pură, ca aliment natural, pe stomacul gol pentru un efect maxim. Gătit, mare parte din calităţile acestei legume se pierd.

1.Usturoiul este un superaliment pentru sănătatea inimii care îmbunătăţeşte circulaţia, scade nivelul colesterolului „rău“ şi previne bolile de inimă. Totodată, încetineşte formarea plăcilor pe artere, plăci care cresc riscul de atac de cord şi AVC.

Cum trebuie consumat: pentru a preveni bolile de inimă, trebuie consumaţi unu sau doi căţei de usturoi zobiţi, în fiecare dimineaţă. Mai poate fi luat şi sub formă de supliment – 900 de micrograme de pudră, dar numai după ce aţi consultat medicul înainte.

2.Reduce tensiunea crescută. Studiile de până acum au arătat că usturoiul este eficient în reducerea tensiunii arteriale, în special a celei sistolice. Usturoiul acţionează ca un vasodilatator, care lărgeşte vasele de sânge, asigurând o circulaţie mai uşoară.  

Cum trebuie consumat. Persoanele cu tensiune mare trebuie să mănânce câţiva căţei de usturoi în stare naturală, în fiecare dimineaţă, pe stomacul gol. Pentru a mai atenua din gust şi miros se poate bea un pahar de lapte după. Pot fi luate şi suplimente, de asemenea.

3.Reduce durerile provocate de artrită. Proprietăţile sale antioxidante şi antiinflamatorii ajută la reducerea inflamaţiilor asociate cu tot felul de forme de artrită, iar un compus organic din usturoi limitează distrugerea cartilajelor.

Pentru a obţine maximum de beneficii includeţi usturoiul în dieta zilnică, de preferat pe stomacul gol.

4. Îmbunătăţeşte imunitatea. Usturoiul este o important sursă de vitamina C, B6 şi minerale precum seleniu şi magneziu – toate acestea având ca efect creşterea rezistenţei organismului împotriva infecţiilor.

5.Tratează răceala şi gripa. Totodată, usturoiul reduce severitatea simptomelor apărute ca urmare a infecţiilor din tractul respirator superior. Este eficient în astm şi bronşite, stimulează expectoraţiile, fiind de un real ajutor celor care suferă de bronşită cronică. Luat cu frecvenţă, usturoiul reduce probabilitatea infecţiilor căilor respiratorii superioare.

6. Luptă împotriva infecţiilor cu fungi, inclusiv a infecţiei care provoacă „piciorul de atlet“, precum şi a ciupercii care provoacă candidoză.

Cum se utilizează. Aplicaţi gelul de usturoi sau uleiul peste zona afectată. Dacă infecţia este situată la nivelul gurii, se aplică pastă de usturoi pe suprafaţa în cauză şi, în plus, se consumă usturoiul ca aliment natural în dietă.

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite