Cum scăpăm de tusea care nu ne lasă să dormim

Cum scăpăm de tusea care nu ne lasă să dormim

Pentru persoanele nealergice la sprodusele stupului, mierea calmează tusea

Rafturile farmaciilor şi nu doar acestea sunt pline de remedii şi pastile împotriva tusei, un simptom care însoţeşte virozele, gripa şi nu numai.

Ştiri pe aceeaşi temă

De cele mai multe ori, virozele şi gripa ne lasă după ce trec o tuse care durează săptămâni în şir. 
Tusea este felul în care organismul încearcă să scape de mucusul acumulat în plămâni şi pe căile respiratorii superioare. Simptomul este unul deosebit de neplăcut, mai ales pe timpul nopţii, când organismul are nevoie de odihnă pentru a se reface. 
Pentru persoanele nealergice la produsele stupului, mierea poate fi un remediu de calmare a tusei, la fel şi siropul care ne ajută să avem un somn mai liniştit. Două linguriţe înainte de culcare sunt recomandate doar adulţilor şi în niciun caz copiilor sub un an. 
Pentru micuţi se recomandă ceaiul din plante cu miere. Lichidele calde în general ajută la curăţarea mucusului şi la uşurarea respiraţiei.  
Medicii recomandă ca în timpul nopţii să încercăm să dormim pe o parte pentru ca mucusul înghiţit pe parcursull zilei să nu irite gâtul atunci când stăm pe spate. 
Dacă tuşim şi suntem predispuşi la alergii atunci este bine să ne asigurăm că aşternuturile sunt curate. Lenjeria de pat ar trebui spălată cu apă fierbinte şi schimbată măcar odată pe săptămână, acarienii find cunoscuţi pentru capacitatea lor de a declanşa alergii. 
Tusea care durează mai mult de două luni trebuie să ne trimită neapărat la medic. 
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: